You are currently viewing Закрепете пантите на входната врата

Закрепете пантите на входната врата

Необезопасените входни врати на къщи могат лесно да бъдат отворени. Повдигането им обаче може да бъде затруднено или предотвратено с помощта на специално закрепени панти. Те гарантират устойчива връзка между касата и крилото на входната вратата, когато тя е затворена.

Електронна охрана на вратата на къщата

В допълнение към споменатите механични предпазни мерки има и електронни варианти на защита. Те включват технологични способи за контролиран достъп, които се управляват от код, лична карта или биометрични характеристики (пръстов отпечатък, сканиране на ириса).

  • видео системи;
  • алармени системи;
  • безопасно осветление.

Допълнителното осветление монтирано на входната врата, не трябва да Ви изненадва, че е в списъка. Оптимално осветените врати на къщи и входни зони затрудняват достъпа на нарушителите, защото те няма как да останат незабелязани, когато се приближат до сградата. Полезен е подходящият градински дизайн при входната зона и осветлението, което се включва там от детекторите за движение.

Защитни системи за Входната Врата

Изолацията на входната врата

Като елемент от фасадата, входната врата също е част от енергийната концепция, на която е подчинена. Както в новите сгради, така и в случай на ремонт, тя задължително е нужно да покрива приложимите изисквания за топлоизолация, които са регулирани под формата на минимални стандарти в EnEV и тестовият стандарт DIN 4108-2.

Следователно входната врата трябва винаги да е добре изолирана, така че топлината да не се губи ненужно в къщата. Топлоизолацията на вратата зависи от нейните материали, вида на конструкцията и качеството, с което е идва. Ако входната врата предполага да се постави в сграда с по-високо от обичайното ниво на икономия на енергия, например, така наречената KfW къща за ефективност или пасивна къща, входната врата трябва да има съответно по-високи изолационни стойности.

Съвет: U-стойността на входната врата предоставя информация за топлоизолацията – kолкото с по-ниска стойност е U, толкова по-висока е топлоизолацията на входната врата.

От споменатите по-горе строителни материали, дървото естествено предлага най-добрата топлоизолация. Въпреки това, входни врати за къщи в съвременното предлагане, изработени от пластмаса или алуминий, вече също могат да поддържат топлината качествено. Все повече и повече строителни материали се комбинират, например, дърво или пластмаса с външна облицовка допълнително подсилена срещу атмосферни влияния, изработена от алуминий. Не е необичайно да се интегрират конструктивно изолационни материали, например, естествени като корк или изкуствени, във входната врата, така че тя да има стойности на изолация, които са толкова добри или дори по-добри от дървото.

Ако стъклото се използва като компонент на входната врата, то трябва да е специално високоизолиращо стъкло за топлозащита и освен това да има високо ниво на защита срещу кражба.

Вашият коментар