You are currently viewing Различните входни врати

Различните входни врати

Входната врата е лицето на всяка жилище, първото нещо, тя ни представя пред всички, които ще прекрачат прага на жилището ни и поради тази причина е хубаво да не подценяваме стойността ѝ. Разнообразието е ключът към впечатляващата врата. Същото това разнообразие може да се постигне без необходимостта от харчене на много средства.

Подмяната на входната на врата е доста трудоемка и в повечето случаи мръсна работа, свързана с къртене и замазки. Затова може да задържите старата врата и да  ѝ вдъхнете нов живот, с няколко прости трика.

На първо място – боядисването

Ако решите да боядисате вратата и стената в цветове, които контрастират, то това би било много добра идея. Правилото гласи, че входната Ви врата и цвета на стените трябва да имат поне три тона разлика, за да не се сливат прекалено много. Като цяло ако стените са в тъмен цвят, то добър вариант е вратата да е светла и обратно. Но не се притеснявайте и да не спазвате правилата, опитвайки се да изразите себе си.

Флорални елементи

Жълти флорални елементи на входна врата на къща

Някои от растенията могат да се увиват около касата и така да придадат интересен облик на старата врата. По-лесен вариант е просто да поставите хубаво и подходящо растение в красива керамична саксия или да ги засадите в близост. Идеи за такива красиви растения са, например:

  • бегония;
  • цитрусово дръвче;
  • кактус;
  • лавандула;
  • петунии;
  • rайска птица.

И все пак, ако вратата наистина се нуждае от смяна изборът става наистина голям и разнообразен. Все пак е необходимо да се отбележи, че вратата не е обикновен предмет и веднъж сложена я използваме с години и смяната ѝ би коствала много средства и усилия. Обикновено най-предпочитаните материали за входна врата са металът и дървото. Там опциите за дизайн са много, но можем да кажем, че са разделени в две големи категории – модерни и традиционни. На коя от двете ще се спрете зависи изцяло от Вашите предпочитания.

Вашият коментар