You are currently viewing Интериорната врата, решение при дефекти в интериора

Интериорната врата, решение при дефекти в интериора

От тази статия ще научите как да изберете интериорни врати. Тя съдържа полезна информация за подбора на материали и правилата за комбиниране на цветовете, а също как да прикриете и компенсирате дефекти в помещението.

Много фирми за врати предлагат вече подбрани мостри на цветове, както и снимки на различни комбинации на съчетаване на врати със стени. Прилагането на този метод Ви позволява да създадете различен и прекрасен интериор, тъй като предварително може да визуализирате как ще изглежда това, което сте си намислили. Вътрешно пространство, създадено въз основа на материали, различаващи се по текстура и цвят, изглежда естетически привлекателно.

Полезен съвет! За да решите каква врата да монтирате в една стая, трябва да вземете предвид височината на таваните, естеството на поставянето на прозорци, нивото на осветление в стаята, както и наличието на первази и ниши. Всичко изброено има пряко влияние върху избора на дизайн на вътрешни врати.

Прости решения при дефекти в интериора

Ако стаята има дефекти, дизайнерите предлагат ефективно и просто решение – да подчертаят съществуващите предимства. Недостатъците на помещенията включват:

  • кривини по повърхността;
  • грапавост на основата;
  • дефекти в тавани и стени.

Най-добрият вариант е да използвате необичаен дизайн врати, направени в ярък наситен цвят. В този случай интериорните ще отвлекат вниманието от по-малките недостатъци на други повърхности. Не по-малко ефективен е методът на комбинация от врата в два цвята или да включва комбиниране на материали – например стъклено крило с каса от HDF. По този начин съществуващите дефекти ще станат почти незабележими.

За да разширите пространството, вратите трябва да бъдат в по-светли цветове, което ще създаде визуалното усещане за по-голямо помещение. В случай че искате да придадете усещане за динамичност на интериора, препоръчително е да използвате крила на интериорните врати с повече орнаменти.

0Височината на стаята пък може да се коригира като изберете врати с вертикално редуващи се дървесни шарки. Така ще създадете илюзия за по-високо помещение.

Вашият коментар