You are currently viewing Какво е полимерно покритие на вратата?

Какво е полимерно покритие на вратата?

Без врата поставена на входа, не може нито едно жилище. Входните врати са един от най-важните функционални елементи на дома. Играят важна естетическа и практическа роля за подобряване на дома: те предпазват от неблагоприятни външни условия, а също така помагат за органично завършване на интериорната декорация на коридора. Съвременните фабрики произвеждат огромен асортимент от входни врати, които са толкова различни, както по размер и материал, така и по обков, цвят и стил.

Мостри на метални врати

Какво означава една входна врата да има полимерно покритие?

Полимерното покритие на вратите е най-популярният метод за обработка на метали, широко използван от големите фабрики за врати. Основната роля на полимера, в този случай, е надеждната защита на метала от разграждане. Не е и за пренебрегване, че подобно покритие е интересно и изглежда скъпо. Входните метални врати, боядисани по тази технология, са винаги надеждни, издръжливи, устойчиви на механични повреди и неблагоприятни климатични фактори, поради което служат в продължение на много десетилетия, без да губят безупречния си първоначален вид.

Технология на производство

Методът на обработка при полимерното нанасяне на боя, се състои в нанасяне на специално прахообразно полиестерно вещество, върху повърхността на платното и след това изпичането му при температура от 200 ° C. При високи температури многокомпонентният прах се топи равномерно, покривайки цялата повърхност на вратата. Полимерното вещество се нанася с помощта на специален процес – електролиза, който насърчава равномерното пръскане. По време на печенето това пръскане се превръща в красиво, лъскаво, релефено покритие, обгръщащо изцяло платното. Стандартната дебелина на филма е 0,3 милиметра.

Метални врати с гладка и фрезована повърхност

Съставът на полимерния прах включва различни компоненти от естествен и изкуствен произход: смоли, пигменти, пълнители, втвърдители и други добавки, които осигуряват отлични качествени свойства на този материал. За разлика от конвенционалните бояджийски и лакови покрития, полимерът не съдържа химически разтворители, поради което е по-екологичен.

Преди боядисване с полимер се извършва специална подготовка, която се състои в почистване, смилане и обезмасляване на металния лист. Благодарение на тази подготовка, покритието залепва добре и равномерно покрива повърхността на вратата, което гарантира красив краен резултат.

Предимства

Основното предимство, на входните врати с полимерно покритие, е устойчивостта има на разяждане, в продължение на много години.
Други предимства включват:

  1. Якост на материала, включващ предпазване от износване;
  2. Дълга употреба, без промяна на оригиналните фабрични характеристики и качества;
  3. Богати и разнообразни цветове – бронз, мед, злато, сребро, зелено, синьо, бордо, черно. Има много цветови опции, за всеки вкус на купувача. Най-популярните видове бои са Антик, Африка и др.;
  4. Достъпност.Dve Vhodni Vtrati

Недостатък

Тъй като е устойчиво на абразия и е с висока якост, полимерното прахово покритие има много предимства, но не е идеалното решение. Подобно на други видове покрития, полимерът има и минус, който да се предвиди при монтажа на този тип входна врата. Съобразете мястото на поставяне с това, че такива врати, не понасят прякото излагане на влага. Дъждът и снегът, падащи върху повърхността на платното, допринасят за бързото ръждясване на метала и влошаване на първоначалните свойства на продукта. За да предпазите вратата от повишена влага, се препоръчва да инсталирате сенник или друг навес. Полагането на подходящи грижи за Вашата входна врата с полимерно покритие ще удължи успешния ѝ живот за десетилетия напред.

Вашият коментар