You are currently viewing Различни видове интериорни врати

Различни видове интериорни врати

Вратата не е само за отваряне. Тя утвърждава вкусовете ви и дава смисъл на интериорните ви стаи. Класически, извличащ, плъзгащ се, модерен или моделен, той се адаптира към нашите желания, нашето време или място на пребиваване. В зависимост от използвания материал и вида на затварянето, това също ще спомогне за подобряване на шумоизолацията на вашите стаи.

Персонализирани според вашите желания, Вашите врати стават сами по себе си декоративни предмети. Ето малко резюме на най-често използваните врати и някои съвети за по-доброто им интегриране във вашето място на живот.

Стандартни врати

Стандартните врати за боядисване са най-често срещаните в нашия интериор. Изработени от ела в по-голямата си част, те имат топлоизолационни характеристики повече или по-малко ефективни в зависимост от пълнежа.

двойна интериорна врата

Алвеоларна (стандартна, универсална)

Душата е подсилен картон, структура от пчелна пита. Този тип интериорни врати ще имат основна звукоизолация.

  • Тръбен

    Вътрешният панел е тръбен ПДЧ. Тази врата е по-устойчива и има мощна звукоизолация.

    Тази врата ще запази топлината и ще предотврати преминаването на студа през неговото полистиреново ядро. Изотермичната врата е идеално разположена между помещение, което е малко или не се отоплява, и друго, което е добре загрято.

  • Акустичен

    Пълното му пълнене с ПДЧ ще ви позволи да отслабите акустичните отражения от около 22 до 25 децибела. От вас зависи да направите своя избор според вашите нужди. Цените им варират според душата и ширината между 150 и 300 евро.

Размери

Най-често използваните интериорни ширини на вратите са: 63 cm, 73 cm, 83 cm. Последното се препоръчва при новите конструкции да отговарят на стандартите и да се насърчава преминаването на хора с намалена подвижност.

Врати с покритие

Със същите характеристики като единични врати, те ще се предлагат с дървесен фурнир или други по-ексцентрични материали като восъчен бетон, кожа и др.

бяла интериорна врата

Плъзгане

Затова тя се приземява върху вече съществуваща стена и вижда себе си. Когато този вид поза е необходим поради естетика, местоположение или бюджет, моето мото е: „Ако трябва да се види, тогава е добре. Така че, по-добре е да я направите чаровна.

Като общо правило, плъзгащите се врати се разполагат на една или две релси, една горна и една по-ниска, като най-естетичната за последната е да интегрира пода. Ако тази релса по земята не ви харесва или не е възможно, надвишава се релса в зависимост от вида и теглото на вратата.

С тухла

Този термин, „galandage“, който малцина запазват, означава, че вашата врата „влиза“ или е скрита в удвоен дял. Системата на горната и долната релси е вътре във вашите стени и е напълно невидима.

В сравнение с монтираните на стената плъзгачи, те осигуряват по-добра звукоизолация, тъй като горните и долните водачи блокират изпускането на въздух и следователно звука.

кафява интериорна врата

Класиката

Като цяло, те са боядисани и се затварят зле … Да, те датират! Но ако ремонтирате, общото шлифоване ще свърши добра работа и ще избегнете необходимостта да ги променяте. Този тип врати рядко се срещат в масовите магазини или те ще бъдат много опростени. Най-често ще трябва да минете през майстор.

По-рано изработени от масивна дървесина, тези врати могат да бъдат възпроизведени повече или по-малко идентични от вашия дърводелец.

Преградната врата

Тази врата ще ви позволи да оформите голяма площ, ако имате нужда от пространство или да запазите две стаи. Той действа като преграда, запазвайки оптимални изолационни свойства при затваряне.

Въпреки че е много голям, намирам го за идеален в малки пространства, които изискват „скриване“ на легло Мърфи или бюро, когато получаваме приятели. Въпреки размерите си, този тип врати е оборудван със сложни системи от панти, които облекчават усещането за тежест.

Вашият коментар