You are currently viewing Три грешки, които може би правите, когато купувате врата

Три грешки, които може би правите, когато купувате врата

Грешка №1: Избирате врата според външния ѝ вид

Това може би е най-често срещаната грешка при закупуване на интериорна врата. Разбира се, всеки иска вратата, която купува, да е красива и да допълва интериора в дома му, но трябва да се предвидят и още критерии относно самата врата.

Допитвайте се по-често до търговеца, който Ви продава вратите, защото той има знанията да Ви насочи към нещо, колкото и привлекателно на външен вид, толкова и с по-добри технически характеристики.

Грешка №2: Избирате евтиното пред качественото

Понякога евтиното излиза скъпо!

Ще се съгласите, че посочената максима е често допускана грешка при всичко, което закупувате. Вратите може би, трябва да са в графа „изключение”, защото те са от продуктите, които не се купуват през кратки периоди от време, но ако сте невнимателни, повярвайте, в дългосрочен план това означава да гледате нещо, което не Ви харесва, всеки ден. Като допълнение към това, приоритет нека да Ви бъде и здравина на вратата. И, ако се налагат ремонтни дейности или в краен случай, заменяне на самата интериорна врата, в кратък срок след поставянето ѝ, това означава, че сте загубили и време, финанси и нерви.

Грешка № 3: Монтаж и Размери

За да се направи поръчка на интериорна врата е необходимо да се вземат точни размери. Някои клиенти възнамеряват сами да свършат тази задача (въпреки, че на повечето места тази услуга е безплатна или минимално заплатена). Точно след тази грешка идват най-големите проблеми. След взимането и даването на грешни размери поръчката се обърква и идват неподходящи врати. Съвет към хората, които не са сигурни какво правят, е да се обърнат към по-компетентен човек в тази сфера за да се сведат непредвидените и ситуации до минимум.

Монтажът на вратата е другото нещо, което хората понякога желаят да извършат сами. За да може интериорната врата да бъде ползвана дългосрочно с минимални рискове от повреда, е желателно или да сте компетентен в това, което правите, или да позволите на професионален екип от монтажници да свърши тази задача вместо Вас.

Вашият коментар