You are currently viewing Три грешки, които може би правите, когато купувате врата

Три грешки, които може би правите, когато купувате врата

Грешка №1: Избирате врата според външния й вид

Това може би е най-често срещаната грешка при закупуване на интериорна врата. Разбира се всеки иска вратата, която купува, да е красива и да допълва интериора в дома му, но трябва да се знаят и повече неща относно самата врата.

Допитвайте се по-често до търговеца, който ви продава интериорната врата, защото той има знанията да ви насочи към нещо, колкото привлекателно на външен вид, толкова и с по-добри технически характеристики.

Грешка №2: Избирате евтиното пред качественото

Понякога евтиното излиза скъпо!

Разбира се това е често срещано при всичко, което закупуваме. Вратите може би трябва да са в графа „изключение”, защото това е нещо, което не купуваме всеки ден и, ако направим тази грешка, повярвайте, в дългосрочен план това означава да гледаме нещо, което не ни харесва, всеки ден. Като допълнение към това, което ще гледаме, е и самата здравина на вратата. И, ако се налагат ремонтни дейности, или в краен случай заменяне на самата интериорна врата в кратък срок след закупуването, това означава, че сте загубили и време, финанси, и нерви.

Грешка № 3: Монтаж и Размери

За да се направи поръчка на интериорна врата, трябва да се вземат точни размери. Някои клиенти възнамеряват сами да свършат тази задача (въпреки че на повечето места тази услуга е безплатна или минимално заплатена). Точно след тази грешка идват най-големите проблеми. След взимането и даването на грешни размери поръчката се обърква и идват неподходящи врати. Съвет към хората, които не са сигурни какво правят, е да се обърнат към по-компетентен човек в тази сфера за да се сведат грешките до минимум.

Монтажът на вратата е другото нещо, което хората понякога желаят да извършат сами. За да може интериорната врата да бъде ползвана дългосрочно с минимални рискове от повреда, е желателно или да сте компетентен в това, което правите, или да позволите на професионален екип от монтажници да свърши тази задача вместо вас.

Вашият коментар