You are currently viewing Имат ли предимства фалцовите интериорни врати и какви са те?

Имат ли предимства фалцовите интериорни врати и какви са те?

​Какво е фалцова врата?

Тук е точното място да отговорим на въпроса: „Имат ли предимства фалцовите вътрешни врати?“ За повечето потребители понятието „фалцова врата” крие в себе множество неизвестни. За да бъдем максимално полезни в предоставянето на информация, ще разясним възможно по най-oпростeния начин значението на термина. Фалцовите врати са всъщност интериорни врати, чийто език на бравата остава невидим при затворено положение на вратата. Това е така, заради това, че ръбът на крилото /отваряемата част/ застъпва касата и разстоянието между двата елемента остава запълнено. При покупката на интериорна врата, всеки от нас е срещал подобен вид модели, но вероятно не е обръщал внимание на тази важна подробност.

​Предимствата на интериорните врати с фалц

Съществуват няколко основни разлики между фалцовите врати и тези без фалц. След като вече изяснихме значението на понятието, вероятно сте останали с впечатление, че изглеждат по-добре визуално от вратите без фалц. Смело можем да заявим, че това е точно така. Модерните машини, които се използват за изработката, спомагат за разнообразният и модерен вид на вратите. Вече не са скучните модели от едно време, с които сме израснали, дори напротив! Съвременните технологии успяват да ни удивят с „вълшебствата”, на които са способни. Сега можем да избираме между класически вариант или по-разчупен, със стилни декорации или картинки. При всички случаи жилището ще добие стилна визия.

Освен дизайна, другият плюс на тези интериорни врати е това, че задържат праховите частици и влагата извън помещението. Като всяко една стока на пазара, фалцовите врати притежават и недостатък, спрямо безфалцовите – по-високата цена, като разликата в цените не е много голяма. Това обаче е гарант за качество и дълга време за експлоатация. Освен това, фалцовата врата притежава голяма степен на топло изолация и такава от шум, която липсва при безфалцовата. Всеки може да подари на дома и семейството си уюта и комфорта с една такава врата, без да прави компромис с качество и дизайн.

Вашият коментар