You are currently viewing Избор на интериорна врата

Избор на интериорна врата

Изборът на интериорна врата е труден и сложен процес, но определено е и много забавен и интересен.

Стил и покритие на интериорните врати

Първо е хубаво да знаете в какъв стил ще обзавеждате жилището си, след това трябва да имате нахвърляни идеи за мебелите, за да можете да се ориентирате в цветовата гама. Вътрешните врати могат да бъдат от различни серии, с различни каси и с богат избор на модели и цветове. Моделите са с различни стъкла и фрезовка, индивидуални за всяка серия. Повечето интериорни врати представляват две HDF плоскости с пълнеж от дървесен масив, но покритието им е различно. Има с PVC фолио,еко фурнир, полипропиленов ламинат и т.н. Всички те са подплатени с различна степен на топло- и звукоизолация. Интериорните врати предразполагат за комфорт и цялостен завършек на дома.

Някои видове интериорни врати

Наред със всички познати вътрешни врати, не пренебрегвайте да се запознаете и със стъклените врати. При тях интересното е, че можете да си избирате изображението възпроизведено върху крилото, което да съответства с даденото обзавеждане на съответната стая. Интересно е да споменем, че повечето интериорна врата могат да бъдат и плъзгащи. Може да бъде монтирана, например, за дрешник, но преди всичко трябва да знаете, дали светлият Ви отвор ще позволи да бъде поставена такава врата.

Друг интересен факт при вратите за вътрешна употреба е, че те ако е нужно могат да се поръчат и като двукрили. При всички положения трябва да се съобразявате с отворите, които имате. Невинаги всички желания, които сте си наумили могат да се постигнат по отношение на вратите. Хубавото е обаче, че можете да се доверите на различни хора за различните услуги, съпътстващи вратите. Човек, който взема размерите, хора, които монтират вратите, както и извършват различни допълнителни работи в деня на монтажа.

интериорна врата

Смяната на интериорните врати вече не е трудно

Не всеки има възможност да си махне старата каса или да си оформи отвора, който е му нужен. В общи линии Вашата задача е да си изберете модела врата, както и цвета. При подаване на поръчката, трябва да са съобразени условията, при които ще се ползва вратата. Важно е да се знае, тъй като ако планирате да поставите стандартна интериорна врата в банята, това в никакъв случай не е препоръчително, защото там ще има влага. В този случай се обърнете към възможността от алуминиеви врати, които допълват всяка една от сериите. От естетична гледна точка алуминиевата врата трябва да бъде от същата серия, от която сте си харесали и интериорните врати.

Вашият коментар