You are currently viewing Как да изберем интериорна врата

Как да изберем интериорна врата

Човек, за да се чувства в собствения си дом добре и да бъде горд с него, трябва много внимателно да персонализира интериора. Когато се подменят единствено интериорните врати това е много добър вариант за обстановката и визията на жилището Ви. Ще Ви представим някои вдъхновяващи идеи за интериорните врати и за актуализиране на собствените Ви идеи.

Интериорни врати за малки помещения

Ако помещението е мъничко и желаете да спестите място вариантът е плъзгаща врата. Може да се спрете на уникални модели с дървесен мотив, това ще даде огромна разлика за вашите интериорни врати. На пазара има доста голямо разнообразие от модели на интериорни врати, че не е нужно да се ограничавате със стандартни. Могат да бъдат монтирани в дома Ви уникални модели, а и можете смело да ги боядисате в цветова гама, в които Вие желаете. Няма да е зле да се вкарат малко метални акценти в новите интериорни врати. Използвайте различни цветове може да се спрете на тъмен цвят и да блокирате всеки от тях с акцент –  лайсната от хром или месинг. Доста добре изглежда ретро стилът, който е търсен в днешно време и има добър ефект върху целия Ви интериор.

Интериорни врати за помещения с влага

В помещенията, които имате влага като банята, например, най-добрият и желателен вариант е алуминиевата врата. Вече има толкова красиви модели, а към помещението може да се вгради огледало, за да предаде широта на банята, а от страната на коридора да бъде с цвят, наподобяващ останалите ви интериорни врати. Алуминиевите врати имат голяма гаранция против влагата. Също може да си вземете врати с еко фурнир или с ламинатно покритие, което ще създаде приятно впечатление у вашите близки или познати за интериорните врати.

Врата със стъкло

Хубаво ще се получи, ако съчетаете фрезовките на интериорните врати с интериора на стаите. Врата със стъкло за:

  • хол;
  • кухня;
  • трапезария;

е много добър вариант, защото придава светлина в коридора и по-впечатляващ вид на помещението /от колкото един плътен модел/.

Врата с фрезовка

Изберете модели, които са плътни или с фрезовка за помещения като:

  • спалня;
  • детска;
  • WC;

но не и със прозрачно стъкло, защото все пак това са лични помещения. Най-лесният и удобен начин да пазарувате или разгледате, това са сайтове, в които има множество модели, цветове, различни фрезовки, визия, за да направите покупка или поне да си изберете модел.

Вашият коментар