You are currently viewing Подходящи врати за кухня

Подходящи врати за кухня

  • Разновидности на кухненските врати
  • През последните години все повече на пазара може да се види разнообразие от материали и дизайни на интериорни врати. За малки апартаменти и къщи най-подходящата врата е такава с плъзгащ механизъм или сгъваема, това ще придаде един по-интересен вид на жилището и допълнително ще освободи място за повече мебели.
  • Друг модел подходящи врати за кухня са тези с люлеещ механизъм – по-бюджетни са и съответно много по-лесно се функционира с тях понеже може да се отварят само с побутване. Такъв тип врати са изработени от mdf или hdf плоскости плюс фолио или естествен фурнир, характерни са с ниското си тегло и устойчивост. За предпочитане материалите за изработка на врати е да бъдат от mdf  понеже се рециклират по-бързо, а и цената е много достъпна тези от на масивното дърво или стъклото.
  • Характеристики за интериорните врати за кухня
  • Когато се избира интериорна врата за кухня тя трябва да бъде съобразена с интериора на кухненското обзавеждане като цяло, цветът дали е подходящ също е много важен елемент. По принцип за помещение кухня най-подходящо е да има стъклен елемент по самата врата, за да влиза повече светлина и оптически да се отваря размерът на стаята. Друга важна част е да се внимава от какъв материал е изработена вратата понеже в кухня се готви и има допълнителни пари, които може да разрушат структурата й. За това най-добре е да се вземе врата от MDF или HDF материал, които да са подходящи за помещения с по-голяма влажност. Друг важен фактор, който трябва да се отбележи е, че заради пара, готвене и т.н температурата на стаята ще е с няколко градуса може би по-висока от тази на коридора например, ако е така също трябва да се съобрази да се вземе врата с фолиево покритие или друго, което да предпази от огъване на материала и съответно да се развали структурата на вратата. Такъв тип врати влагоустойчиви се поддържат много лесно.
  • От всичко описано досега става ясно, че изборът на врата за кухня е една не лесна задача. В допълнение ще уточня, че вратата трябва и да е добре изолираща, защото когато се готви нормално е да вдига малко повече шум. Още нещо, с което ще трябва да се съобразите е, че когато се готви в едно помещение не е приятно да се разпространява  тази миризма из цялото жилище, добре уплътнените врати ще предпазят останалите стаи от евентуални миризми.

Вашият коментар