You are currently viewing Врата за моето дете

Врата за моето дете

Винаги е било трудно, когато се обзавежда един апартамент, но може би едно от най-вълнуващите моменти е, когато дойде ред да направим стаята на нашето дете.

Идеите и креативността излизат с пълна сила от нас: цветове, декорации, мебели, аранжировка. Това помещение е мястото, в което нашето дете трябва да се чувства уютно, спокойно и да е достатъчно просторно за игра.

Изборът на врата е неразделна част от завършекът на детската стая

Тя е границата между личното пространство на вашето дете и останалата част от дома. Поради тази причина доста внимателно е нужно да се подбере правилната врата, която и да е съобразена с възрастта на детето.

В случай, когато говорим за най-малка възраст е препоръчително да се спрете на остъклен модел. Вие веднага ще се противопоставите, че това не е най-подходящия вариант, тъй като детето би могло да счупи лесно стъклото.

И ето я и нашата роля в този момент да ви обясним, за моделите, които може да намерите. Те са достатъчно обезопасени със закалени и устойчиви стъкла. През остъклените врати преминава по-голямо количество светлина и по този начин, стаята става по-светла и просторна, както и детето по-лесно преодолява страхът  си вечер от тъмното. Друго предимство е, че родителите лесно наблюдават какво е състоянието на детето, без да се налага да влизат при него всеки път.

Има и модели с картинки по стъклата

По този начин се получава един завършек на веселата атмосфера в детската стая.

Врати

Като покритие препоръчваме ламинираното, тъй като то се почиства лесно от надраскване, боички, остатъци от мазни пръстчета и е устойчиво на влага.

Хубаво е, когато купувате врата за стая на подрастващо дете, да вземете и стопер към нея. Той ще подсигури безопасността при нейната употреба от деца, обичащи да се движат много, като защити максимално стените и мебелите от удари и надрасквания и най-важното ще предпази самите тях от наранявания.

Малко по-различно стоят нещата, когато купувате врата за стаята на тийнейджър

Те предпочитат уединението, самостоятелността и спокойствието.

В този случай препоръчваме да се спрете на плътен модел с модерен дизайн и съвсем малко акценти. Една такава врата осигурява по-добра звукоизолация и така има добри условия за концентрация в уроците или когато си пуска любимата музика, това няма да наруши вашето спокойствие.

В крайна сметка всяко дете мечтае да има своя стая и тя да е олицетворение на него самото. В любимите му цветове, герои или любимо хоби дори. Каквато и врата да изберете, важното е да успеете да създадете един вълшебен кът, в който вашето дете да се чувства сигурно и щастливо!

Вашият коментар