You are currently viewing Добра идея ли са белите интериорни врати?

Добра идея ли са белите интериорни врати?

От десетилетия насам белият цвят не излиза от „тренда” при избор, както при интериорните врати, така и при мебелите и като цяло в интериорния дизайн. Разбира се, фактът не е случаен. Бялото може да се нарече, дори „вечната класика”, което по никакъв начин не предполага нещо лошо. Ще наблегнем и разгледаме ключовите предимства, но и недостатъци на използването на белия цвят при интериорните врати, за да ги знаете, когато сте изправени пред покупка.​

Отворена бяла врата

Предимства

Всеки човек, дори лаик в областта на интериорния дизайн и съчетаването на цветове, не може да оспори твърдението, че белият цвят дава едно усещане за чистота и простор, особено ако жилището Ви е сравнително малко и не добре осветено. Затова и той е един от най-често избираните цветове за интериорни врати. Другото нещо, което „привлича” хората е това, че този цвят би могъл да се съчетае перфектно с почти всички цветове и видове дизайн на мебели, стени и подови настилки. Което е много важно за цялостния изглед и излъчване на жилището Ви.

​ Недостатъци

Жена почистване стъклена врата

Едно от най-неприятните неща при избора на бели врати е тяхното „опазване” и почистване от петна. Всяка една домакиня, която се е сблъсквала с почистване на бели врати, знае че тази дейност може да бъде доста трудна, особено когато петната са стари и са проникнали навътре. Съвет от наша страна е, ако вратата, която избирате ще бъде за кухня или баня и нямате много добра вентилация, задължително трябва да я на момента на изцапването ѝ, защото точно при тези две помещения има най-много влага и пара, която се наслоява по вратите. Друго нещо, което не допада на някои хора е, че белият цвят им напомня на врати от обществените сгради като болници, поликлиники и т.н и това доста ги потиска.

Нашият съвет към Вас е, да изберете интериорни врати, които да бъдат в прекрасен унисон с останалото обзавеждане, без да робувате на модни тенденции. Такива, които Ви карат да се чувствате приятно и уютно в дома си!

Вашият коментар