Съветите според  Фън шуй – как да изберем входната си врата?

Съветите според Фън шуй – как да изберем входната си врата?

Защо Входната врата е важна? Причината е, че от нея зависи притока на положителна енергия в дома ни и благополучното и влияние върху всеки член от семейството ни.

През входната ни врата може да премине както позитивна, така и негативна енергия и е важно да знаем какво да направим(ако желаем), за да се предпазим и защитим дома си.

Фън шуй обръща внимание на всеки детайл:

  • Цвят;
  • Посока;
  • Форма;
  • Материал;
  • Елемент;

Всичко е един пъзел, който човек трябва да подреди, за да привлече положителната енергия в дома си.

Аз бих казал, че едно от най-важните правила, след като сме направили нашият избор е – да поддържаме нашите входни врати. Това означава да бъде чиста и приветлива, пространството около нея да е свободно и чисто – елементи като ,,Чукче” или ,,Звънец”да са поставени правилно и да са работещи. Можем допълнително да поставим живи цветя пред вратата и така да привлечем още по голям приток на положителна енергия.

Посока на отваряне

Според Фън шуй посоката на входната врата предопределя в каква посока да върви живота на членовете в семейството.

Един от най-важните фактори е вратата да ни се отваря навътре. Ако е обратното(навън) рискуваме да излиза положителната ни енергия навън,а да не остава в дома и да ни избяга късмета.

Също така входната врата трябва да е най-голяма по размери от всички останали врати в дома ни – отново, за да привлича най-много положителна енергия. В случай, че срещу вратата ни има стълбище или асансьор – важно е да изградим праг пред нея,за да запазим здравето в дома.

Материал на изработка

Друг важен фактор е материала, от който е изработена нашата врата. Фън шуй препоръчва естествените материали – дърво. Но днешната действителност принуждава хората да поставят стоманени, блиндирани метални врати – залагайки на по-голямата сигурност и спокойствието, което ще ни донесе една такава врата. За да останем удовлетворени трябва да изберем модел с многоточково заключване, шумо и топло изолираща – каквито са блиндираните врати с изолация минерална вата.

Монтаж

Не разчитайте и на случайни(самозвани) майстори – възползвайте се от професионалните услуги, които предлагат всички фирми за врати – при тях ще получите контрол и гаранция при монтажа.

Обичайна практика в жилищните блокове е да се поставя втора допълнителна метална врата на един зидарски отвор с отваряне навън, което според Фън шуй не е добре за притока на енергия(спира го). Но ако се посъветвате със специалист, той може да Ви предложи начини и средства за корекция.

Блиндирана врата

Фън шуй и цветовете

И да поговорим за цветовете на вратата според Фън шуй: те също привличат различен поток от енергии. За врата, която гледа на запад са подходящи металните нюанси. Ако вратата има излаз на север – заложете на черно, синьо или бяло. А ако гледа на изток – подходящият цвят е зелено. За врата, която има южно изложение – червеният цвят е най-подходящ. Жълто и кафяво са цветовете, които също допринасят за по-добър живот според Фън шуй.

И така…имаме избор и то не малък….но не забравяйте: сигурност, спокойствие, уют, топлина, звукоизолация, здраве и мир в семейството и душите ни – ще ни даде правилният избор на нашата крепост.

И винаги украсявайте според празниците (а те не са никак малко)вашата входна врата – нека е радост за очите ни и това да допринася за още повече положителна енергия.

Вашият коментар

Close Menu