You are currently viewing Съветите според  Фън шуй – как да изберем входната си врата?

Съветите според Фън шуй – как да изберем входната си врата?

Вечния въпрос – Важна ли е Входната врата? Вратата влиза в главна роля като от нея зависи потока на положително заредена енергия в нашата „крепост“ – дом. Запомнете, че както ние така и нашите близки и гости попиват от именно същата полева енергия.

От мястото на входната ни врата би могла да навлезе освен позитивна, но и отрицателна енергия и е важно да знаем какво да подходим(личен избор), за да не допуснем това да се реализира и да омърси дома ни.

Фън шуй дава голяма конкретика на всяка тънкост:

  • Цвят;
  • Посока;
  • Форма;
  • Материал;
  • Елемент;

Всичко е един пъзел, като се поставя цел на всеки от нас да го подреди, за да привлече положителната енергия в дома си.

Нашето мнение е, че едно от най-важните правила, след като сме направили нашият избор е – да поддържаме нашите входни врати. Какво трябва да правим за да се случи това. Да следим вратата да бъде чиста и визуално да те привлича, пространството около нея да е свободно и чисто – елементи като ,,Чукче” или ,,Звънец”да са разположени на удобно място, като мисля. че се подразбира те да са работещи. Можем допълнително да поставим живи цветя пред вратата и така да привлечем още по-висок наплив на положителна енергия.

Посока на отваряне

Идеологията на Фън шуй разисква, че посоката на външната врата в един момент издава в каква посока да върви живота на участниците в семейството.

Един от най-важните фактори е вратата да ни се отваря навътре. Ако е обратното(навън) рискуваме да излиза положителната ни енергия навън,а да не остава в дома и да ни избяга късмета.

Също така външната врата е нужно да е най-голяма по размери от всички останали врати в дома ни – отново, за да привлича най-много положителна енергия. Ако се случи така, че местоположението на вратата ни е до стълбище или асансьор – важно е да изградим праг пред нея,за да запазим здравето в дома.

Материал на изработка

Друг важен фактор е материала, от който е изработена нашата врата. Фън шуй метода води до нагласата да се изберат естествените материали – дърво. Но сегашната действителност не дава шанс на хората да поставят стоманени, блиндирани метални врати – залагайки на по-голямата сигурност и спокойствието, което ще ни донесе една такава врата. За да останем удовлетворени трябва да изберем модел с многоточково заключване, шумо и топло изолираща – каквито са блиндираните врати с изолация минерална вата.

Монтаж

Не разчитайте и на случайни(самозвани) майстори – възползвайте се от професионалните качества, предлагани от фирмата продавач на врати – при тях ще получите контрол и гаранция при монтажа.

Често срещани случки в жилищните блокове е да се поставя втора допълнителна метална врата на един зидарски отвор с отваряне навън, което според Фън шуй не е добре за притока на енергия(спира го). Но ако се посъветвате със специалист, той може да Ви предложи начини и средства за корекция.

Блиндирана врата

Фън шуй и цветовете

И да поговорим за цветовете на вратата според Фън шуй: те също привличат разновидности на заряди от енергийни вълни. За врата, която гледа на запад са подходящи металните нюанси. Има ли вратата излаз на север – заложете на черно, синьо или бяло. А ако гледа на изток – подходящият цвят е зелено. За врата, която има южно изложение – червеният цвят е най-подходящ. Жълто и кафяво са цветовете, които също допълват за по-добър живот според Фън шуй.

И така … имаме избор и то не малък….но не забравяйте: сигурност, спокойствие, уют, топлина, звукоизолация, здраве и мир в семейството и душите ни – ще ни даде правилният избор на нашата крепост.

И винаги украсявайте според празниците (а те не са никак малко)вашата входна врата – нека е радост за очите ни и това да допринася за още повече положителна енергия.

Вашият коментар