You are currently viewing Съвети за пазаруване на входни врати

Съвети за пазаруване на входни врати

Проверете онлайн

Независимо, дали ще решите да се снабдите с новата си входна врата в местен магазин или онлайн, отлична идея е първо да проверите наличните модели в мрежата. Това проучване ще Ви помогне да изчистите идеите си, какво всъщност искате, а и ще Ви спести от времето. Повечето сайтове на производители предлагат каталози, които ще Ви са от голяма полза, да разучите кой е най-добрия материал за Вашия дом, както и най-изгодната цена. Така че можете, дори да направите онлайн запитване и направо да поръчате, без да губите от ценното си време.

Енергийна ефективност

Този конкретен показател зависи от материала на входната врата и изолацията в крилото ѝ, които да изберете, така че да отговарят на Вашите нужди. Например, ако живеете в студен район, трябва да помислите за закупуване на врата, изработена от материал, който е отличен изолатор, като стомана или фибростъкло, имащи в сърцевината си полистирен или метална вата. Факт е, че тяхната изолационна стойност е много по-добра от тази, която може да осигури дървена или алуминиева врата. Винаги избирайте добре тествани и сертифицирани врати с енергийно ефективни сърцевини и плътно прилепнали рамки.

Ако искате да монтирате модел със стъкло, трябва да намерите този с двойно или тройно изолационно стъкло. По този начин ще получите вратата, която може да намали преноса на топлина и да Ви спести пари в дългосрочен план, чрез намаляване на досадните разходи в домакинството.

Монтаж

След като решите да предприемете най-накрая дългоочакваната смяна на старата си входна врата, трябва да намерите новата със същите размери. Само така можете бързо да я смените сами. В противен случай, ще трябва да потърсите професионална помощ, особено когато новата Ви врата е по-обширна, което изисква къртене от стената. За щастие повечето от предлагащите шоуруми с врати предлагат монтаж в рамките на своята оферта, дори и безплатна доставка. Съветваме Ви преди всичко, да се доверите към изпълнителят за взимане на конкретни размери, за да си спестите недоразумения.

Безопасност

Един от най-добрите начини да предотвратите влизане в взлом във Вашия дом е да монтирате качествена брава на вратата. Няма твърде голяма разлика в здравината на различните обкови, но все пак внимателно преценете, ако имате външна врата изложена на неблагоприятните условия на времето. Наред с това, най-добре да заложите на:

  • бронирани плочи, предпазващи патрона;
  • повече независими ключалки;
  • скрити вътрешни резета;
  • стабилно, с вграден метал, крило;
  • аларма – допълнително поставена към вратата;

Вашият коментар