You are currently viewing Как да изберем входна врата за нашият апартамент

Как да изберем входна врата за нашият апартамент

Основните функциите на входната блиндирана врата са здравина, шумо- и топлоизолация.

Първото и основно нещо е да защитите апартамента от крадци. Задачата на блиндираната врата е да направи възможно най-трудно нахлуването.

Второто и най-важно нещо е да изолирате апартамента от неприятни фактори: шум, студ, течения и прах.

Третото нещо е вратата успешно да се впише в интериора на апартамента.

Plank Armoured Door Designed By G Bavuso Bauxt Made In Italy

Защита от взлом

Блиндиранта врата трябва преди всичко да предпазва от нарушители. За здравината на вратата е важна конструкцията като цяло, която се осигурява от:

  • качество на стоманата
  • дебелина на крило и пълнеж
  • допълнителни защитни елементи
  • взломоустойчивост на брави.

Обмислете всички фактори при покупка:

Качество на стоманата

Крилото на вратата трябва да е от висококачествена стомана.Изберете студено валцовани стоманени врати, тъй като те са по-трудни за отваряне, отколкото горещо валцуваните стоманени заварени врати.

Дебелина на крилото на вратата

Крилото на вратата трябва да бъде с дебелина най-малко 70 мм, което ще позволи на вратата да бъде укрепена с висококачествени панти.Една от опциите за подсилване на конструкцията е оребряването . Това са метални профили, заварени хоризонтално и вертикално към предния метален лист. За устойчивост на вратата срещу взлом са ви необходими поне 3 ребра за усилване.

Допълнителни защитни елементи

Пасивните шипове са специални устройства, които ще ви попречат да влезете в апартамента, дори ако нарушител отсече пантите на вратата. Когато блиндираната врата е затворена, пасивните шипове влизат в рамката на вратата и я фиксират. Обърнете специално внимание на качеството и количеството на ключалките.

Security Door Bilder Stockfoton Och Vektorer Med 1

Често крадци влизат в апартамента, като разбиват ключалките на вратата. Бронираната цилиндрова ключалка ще осигури допълнителна защита.

Шумоизолация и Топлоизолация

Висококачествена блиндирана врата предпазва апартамента не само от крадци, но и от шум, студ, неприятни миризми, течение и прах . Уплътненията са разположени по периметъра на крилото и рамката на вратата и са отговорни за херметичността на вратата. Съчетание на интериора Външният вид е добре да се съгласува с дизайнерския проект, спрямо интериорни врати или обзавеждане или просто това, което ви харесва. Модерните врати са разнообразни по дизайн и покрития. Входните блиндирани врати се предлагат в голямо разнообразие от стилове, цветове и модели.

Вашият коментар