You are currently viewing Как да изберем входна врата за нашият апартамент

Как да изберем входна врата за нашият апартамент

Основните функциите на входната блиндирана врата са сигурност и ефективна шумо- и топлоизолация. Първото и основно нещо е да защитите апартамента от крадци. Задачата на блиндираната врата е да направи възможно най-трудно нахлуването. Второто и най-важно нещо е да изолирате апартамента от неприятни фактори: шум, студ, течения и прах. Третото нещо е вратата успешно да се впише в интериора на апартамента. Обмислете всички тези фактори при покупката.

Plank Armoured Door Designed By G Bavuso Bauxt Made In Italy

Защита от взлом

Блиндираната врата е нужно да Ви защитава и предпазва от набези. За здравината на вратата е важна цялостната конструкция, която се осигурява от:

    • качеството на стоманата;
    • дебелина на крило и пълнеж;
    • допълнителни защитни елементи;
    • взломоустойчивост на бравите.

Качество на стоманата

В крилото на вратата е добре да е вложена висококачествена стомана. Изберете студено валцовани стоманени врати, понеже те са характерни с по-трудното си нерегламентирано отваряне, отколкото горещо валцованите стоманени заварени врати.

Дебелина на крилото на вратата

Крилото на вратата, за да е устойчиво трябва да притежава дебелина най-малко 70 мм, което ще позволи на вратата да бъде укрепена с висококачествени панти. Една от опциите за подсилване на конструкцията е оребряването. Това са профили от метал, заварени хоризонтално и вертикално към предния метален лист. За устойчивост на вратата срещу взлом са Ви необходими поне 3 ребра за усилване.

Допълнителни защитни елементи

Пасивните шипове са специални устройства, които няма да допуснат някой недоброжелател да влезе в апартамента, дори ако пререже пантите на вратата. Когато блиндираната врата е затворена, пасивните шипове влизат в рамката на вратата и я фиксират. Обърнете своето внимание към качеството и количеството на ключалките – това е важен фактор, особено ако те работят независимо.

Security Door Bilder Stockfoton Och Vektorer Med 1

Ако сте имали случай с крадци, които влизат в апартамента, като разбиват ключалките на вратата, то бронираната цилиндрова ключалка ще осигури допълнителна защита.

Шумоизолация и топлоизолация

Висококачествена блиндирана врата предпазва апартамента не само от крадци, но и от шум, студ, неприятни миризми, течение и прах. Уплътненията са разположени по периметъра на крилото и рамката на вратата и са отговорни за херметичността на вратата. При съчетание на интериора външният вид е добре да се съгласува с дизайнерския проект, спрямо интериорни врати или обзавеждане или просто това, което Ви харесва. Модерните врати са разнообразни по дизайн и покрития. Входните блиндирани врати се предлагат в голямо разнообразие от стилове, цветове и модели.

Вашият коментар