You are currently viewing „По дрехите посрещат, по ума изпращат”

„По дрехите посрещат, по ума изпращат”

Входната вратана едно жилище е много важен елемент от цялостната му визия. Тя е първото и основно впечатление, което получават посетителите на Вашите домове за Вас. Затова трябва да се спрете на подходяща входна врата, която да Ви представи във възможно най-хубавата Ви светлина.

Визия или здравина на входната врата

Първо трябва да решите дали желаете вратата Ви да има само визия, само здравина или съчетание и от двете. Естествено за това към какво ще се насочите, зависи и с какъв бюджет разполагате. Но помнете, че това е първото впечатление, което хората ще си направят за Вас. А първото впечатление в повечето случаи е най-важно.

Хубаво е да отделите средства за стабилна и добре изглеждаща врата, понеже нейната смяна не се извършва всеки ден и освен визията, която ще Ви представи на пръв поглед и ще украси Вашия дом, вратата трябва да има добра шумо и топлоизолация. Замислете се, че ако заделите малко повече средства за врата с добра топлоизолация, Вие ще спестите пари от бъдещи разходи за отопление, тъй като топлината няма да излиза навън. Избирането на правилната врата, може да трансформира изцяло дома Ви.

Блиндирана врата

Врата за външни условия или в закрити помещения

Първо хубаво е да уточните дали вратата ще бъде монтирана отвън или ще бъде поставена на закрито. Ако вратата е на закрито, няма да имате притеснения. Но ако тя е изложена на атмосферни влияния, то тогава трябва да помислите и над това дали е подходяща и дали няма слънцето и влагата да ѝ повлияят по някакъв неблагоприятен начин.

След като уточните тези важни детайли, може да се насочите към визията на вратата. Повечето хора се стараят да съчетават цветовете на входната си врата с интериора на дома.

кафява входна врата

Избор на цвят

Подберете цвят, който да подхожда на цветовете в жилището Ви, за да не стане така, че входната врата да стои като кръпка и да не се съчетава с нищо в него. Добре помислете дали искате гладка и изчистена врата, или желаете тя да има някакви елементи по нея. Хубаво е също така да се съобразите с това колко са изчистени стените и подовата настилка, за да не стане прекалено натрупано.

След като изберете подходящата визия на вратата, може да прецените дали искате освен визия, тя да бъде здрава и изолираща.

Но помнете едно – „По дрехите посрещат, по ума изпращат!” Затова освен визията на вратата Ви, обърнете внимание и на това с какво разполага тя отвътре!

Вашият коментар