You are currently viewing Как да изберете правилния стил на блиндирана врата за вашия дом

Как да изберете правилния стил на блиндирана врата за вашия дом

Няколко съвета, какво да гледате когато избирате блиндирана врата

Енергийна ефективност

1.Енергийно ефективна ли е тази врата, която сте харесали за дома ви? Вратата е входа към дома, от външната страна е изложена на по-ниски температури затова е възможно блиндираната врата да окаже влияние върху енергийната ефективност на дома. Например, ако изберете врата с много стъкло, през зимата тази врата ще позволи да проникне повече студ в дома и къщата ще се нуждае от повече отопление.

Armored Doors And Windows Security Screens Security Doors

Стил на вашата блиндирана врата

2.Какъв стил трябва да търся? В допълнение към външната естетика на дома (тъй като всеки от нас иска блиндирана врата, която да съответства на дизайна и цветовете на фасадата на къщата), има и други стилови елементи, които трябва да имате предвид и да съобразим за вашата врата. Например, ако фоайето на дома ви е тъмно, това може да създаде усещане за „студ” и неприветливост. За да се преборите с това, избора на врата, в която са вградени стъклени елементи, може да помогне за изсветляване на коридора. От друга страна, ако живеете в близост до оживена улица или обществен транспорт, може да искате по-солидна врата, която може да помогне за звукоизолация отвътре.

Сигурност за вашият дом

3.Трябва ли да е водещ фактор за сигурността на блиндираната врата? Разбира се, сигурността трябва да бъде съобразена при закупуването на врата. Ако сигурността е ваша основна грижа, тогава стоманената врата е правилният избор. Интересувайте се колко мм е дебелината на метала, с колко листа метал е снабдена вратата. Какво е заключването, достатъчно сигурно ли е, дали не може да се снабди вратата с допълнителна заключваща система. Не пестете средства в това отношение, сигурността е на първо място.

Врати за всеки джоб

4.Разбира се, трябва да имаме предвид и с какъв бюджет разполагаме. Затова трябва да степенуваме своите „искания“ и реалните нужди. Вратите могат да варират много в цената, от невероятно достъпни и на ниска цена до много скъпи. Всеки един аксесоар по вратата е определящ, обкова на вратата, заключване, изработка. Ако вашият дом има нестандартен размер на отвора на блиндираната врата, получаването на персонализирана врата, по размер, ще увеличи стойността. Не забравяйте да вземете предвид дълготрайността на всяка врата, която обмисляте.

Modern Entry Doors European Front Doors. Double Doors. Exterior Doors With Sidelites. Chicago New York

Намиране на подходящата врата за вашия дом

Когато пазарувате блиндирани врати, важно е да успеете да изберете сред голямото разнообразие, да можете да претегляте всички горепосочени опции и след това да стигнете до крайно решения за това, което е подходящо за вас

Вашият коментар