You are currently viewing Как да изберете правилният стил на блиндирана врата за вашия дом

Как да изберете правилният стил на блиндирана врата за вашия дом

Няколко съвета при изборът на блиндирана врата

Спестяване на разходи за енергия

Полезна ли е от енергийна гледна точка входната врата, която сте харесали за дома Ви? Вратата е входът към жилището и от външната си страна е изложена на по-ниски температури, затова е възможно тя да окаже влияние върху енергийната ефективност на дома. Например, ако вземете решение за врата със стъкло, заемащо голяма площ от повърхността ѝ, то през зимата има риск тази врата да позволи да навлезе повече студ в дома и къщата ще изисква повече отопление.

Armored Doors And Windows Security Screens Security Doors

Стилът на блиндираната врата

Какъв стил трябва да търсите за вратата си? В допълнение към външната естетика на дома, тъй като всеки желае блиндирана врата, която да съответства на дизайна и цветовете на фасадата на къщата. Има обаче и други стилови аспекти, които трябва да предвидите и да съобразите за Вашата врата. Например, ако фоайето на дома Ви е тъмно, това може да създаде усещане за липса на пространство и неприветливост. За да се преборите с това, изборът на врата, в която са вложени стъклени елементи, може да помогне за изсветляване на коридора. От друга страна, ако обитавате дом в близост до оживен булевард или обществен транспорт, може да искате по-солидна врата, която може да е ефективна за звукоизолацията отвътре.

Сигурността на дома

Трябва ли да е водещ фактор сигурността, която носи блиндираната врата? Определено сигурността трябва да бъде съобразена при закупуването на врата. Ако обезопасяването на входа е Ваша основна грижа, тогава стоманената врата е правилният избор. Интересувайте се колко милиметра е дебелината на метала, с колко листа метал е снабдена вратата, какво е заключването, достатъчно сигурно ли е, дали не може да се снабди вратата с допълнителна заключваща система. Не пестете средства в това отношение, защото сигурността е на първо място.

Врати за всеки бюджет

Преценете добре и с какъв бюджет разполагате. Затова трябва да степенувате своите „искания“ и реалните нужди. Вратите могат да варират много в цената си, от невероятно достъпни и на много ниска цена до съответно доста скъпи. Всеки един аксесоар по вратата е определящ, обкова на вратата, заключване, изработка. Ако Вашият дом има нестандартен размер на отвора на блиндираната врата, получаването на персонализирана врата, по размер, ще увеличи стойността ѝ. Не забравяйте да вземете предвид дълготрайността на всяка врата, която обмисляте, както и нейната гаранция. 

Modern Entry Doors European Front Doors. Double Doors. Exterior Doors With Sidelites. Chicago New York

Намиране на подходящата врата за Вашият дом

Когато правите поръчка на блиндирана врата, е важно е да успеете да я изберете сред многото „грабващи окото“ модели, като претегляте всички горепосочени опции и след това стигнете до крайното си решение. Блиндираната врата може да е напълно подходяща за Вашия индивидуален случай, но това може да не важи за друг купувач. Така, че съобразете изброените фактори, за да се радвате на изборът си!

Вашият коментар