You are currently viewing Поддръжка на врата?

Поддръжка на врата?

Във всяка една къща или апартамент има врати. Това е сигурно!

Една блиндирана входна врата със сигурност и няколко интериорни такива. Когато дойде време за почистване много често вратите се пренебрегват. Приемат се като една вещ, която помага за отварянето/затварянето на едно помещение. Но да се чисти? По-скоро „другият път, сега не са достатъчно мръсни.” Така си казвате, нали?

Всъщност вратите събират много пепел и прах, която в повечето случаи остава незабелязана. Но това съвсем не означава, че тя не е там!Например при блиндираните врати, които са на входа на дома Ви, освен прах по касата и крилото (по фрезовката, ако има такава) вратата събира и много микроби по дръжката (ръкохватката), защото се използва постоянно. Затова, мили читатели, запомнете, че е много важно от време на време да се чистят и Вашите врати.

С какво може да хигиенизирате много лесно и бързо Вашите врати

  • На първо място, както споменах и по-горе трябва да се обърне внимание на дръжките и покритието около самите врати, най-вече при входните блиндирани такива. Това са най-мръсните части на всяка една врата. Относно почистването, може да използвате препарат за почистване на всякакви мебели, препарат за кухня или метална повърхност, може дори с мокри кърпи.
  • Друго място, на което може да се събере голямо количество прах и бактерии, е горната част на касата и там където имате заоблени или ъглови ръбчета. Може отново да използвате мокра кърпа, навлажнена кърпа или каквото се сетите.
  • Освен горната част на рамката, разбира се, е хубаво да се мине цялостно касата, за да се почисти добре и да се премахнат пръстовите отпечатъци, които няма как да няма.
  • Ако вратата Ви е дървена и лакирана може да използвате препарат, който има полиращо действие, за да „засияе” Вашата врата след почистването й.
  • Много важно е, след намокрянето и почистването на вратата с препарат (и вода) тя да се подсуши със суха памучна кърпа. Това би удължило нейния живот.

Вашият коментар