You are currently viewing Да запазим ли интериорната врата, като втора входна?

Да запазим ли интериорната врата, като втора входна?

В панелните жилища най-често за входна врата едно време са монтирали дървена интериорна врата и метална като втора входна. Това е било с цел по-добра изолация, както за изолиране на шума, така и за изолиране на топлината. Когато решите да сменяте входната врата, трябва да си приготвите някакъв бюджет. На пазара има доста скъпи врати, които не са скъпи заради самото качество, а защото са сложили голяма надценка.

Входна турска или входна китайска врата да изберете?

Ако искате да запазите втората входна врата, няма да има нужда да слагате турска врата. Масово китайските врати, предлагани на пазара са перфектни за монтаж като втора входна.

Хубавото е, че те са напълно бюджетни и за нормална сума, можете да сложите хубава врата за дома, която е с изолация, но естествено когато сложите метална китайска врата и си оставите входната интериорна врата, все едно запазвате концепцията на строителите на Вашето панелно жилище. Много хора предполагат, че само една входна врата, няма да може да изолира толкова добре, а това не е вярно. Турските врати, например, са с вътрешност от минерална вата, която е достатъчно добра за да замени двете входни врати. Минералната вата като изолация е най-високо качество, защото е топло и шумоизолираща, също така е и пожароустойчива.

Самите турски врати идват с регулираща се каса, което означава, че се покрива целия зид (от двете страни) и така се спестява още работа като подмазване или обръщане на зида. Друг вариант е отново турска врата с изолация полиуретанова пяна. Те са по-бюджетни, но също толкова ефективни.

Можем накрая да добавим, че всяко едно решение има удачен вариант на изпълнение. Турската врата е чудесен вариант, ако желаете да сте само с една входна врата. От друга страна, ако изпитвате страхове, че една врата няма да изолира достатъчно жилището Ви, перфектна работа ще Ви свърши китайската входна врата, която ще Ви позволи да запазите интериорната врата и да сте с две входни врати. И двата варианта са удачни, решението си е лично Ваше.

Вашият коментар