You are currently viewing Как да изберем дръжки за входната си врата

Как да изберем дръжки за входната си врата

Сдобиването с удачна входна врата за вашия дом е от първостепенна важност, но не по-малко важен е и правилният избор на дръжката и заключващата система за блиндираната ни врата. Може да не го осъзнавате, но дръжката на вратата допълва цялостния външен вид на вашата външна врата, освен че ви дава елемент на спокойствие и сигурност. Когато избирате подходящата дръжка на вратата , е важно да съобразите и стила на самата врата. Това обаче е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. На пазара има голямо разнообразие от дръжки за врати, от който да избирате, което прави най-подходящия избор за входна врата в Добрич никак не лека задача. Това, което може да улесни избора ви и което трябва да знаете за заключващата система на вратите и как да разберете какъв вид дръжка е подходяща, за да завършите външния вид на вратата.

Пасивна дръжка за входна врата

Това са често срещани при много видове външни врати и обикновено имат закопчалка над тях. Захващащият болт е вторичен заключващ механизъм, който се управлява от ключ и отвътре, и от вън. Дръжката от своя страна представлява кръгъл механизъм, използван за отваряне и затваряне при вратата. Ключалките се предлагат от разнообразни материали.

Вертикални дръжки за блиндирани врати

Ако търсите по-разчупен външен вид дръжки, се насочете към вертикалните дръжки. Те придават по-модерен вид и понеже не са често срещани правят впечатление.

Модерни външни врати

Вратата от неръждаема стомана е популярен избор за модерен външен вид. Дръжките на вратите също допълват до голяма степен този модерен стил. Ако вратата има елементи изработени от ковано желязо, най-добре описващият стил е селски или занаятчийски, а дръжката трябва да е съобразена с това, както и да е в тон със стила на вратата.

Смело можете да изберете дръжки за входната си врата. На пазара се предлагат безброй и най-различни модели. Единственото, с което трябва да се съобразите е това дръжките да отговарят на стила на вашия дом, да носят сигурност и да допълват стила на вашата блиндирана врата.

Вашият коментар