You are currently viewing Какво трябва да знаем за интериорните врати преди да ги закупим

Какво трябва да знаем за интериорните врати преди да ги закупим

Преди да се направи „крачката” да се закупят интериорни врати е необходимо вече да сте наясно в какъв стил ще е интериорът на Вашия дом. Днес изборът на интериорни врати е голям и позволява да се демонстрира с индивидуален стил. След което идват въпросите:

Къде и каква врата да сложим?

При избор на интериорна врата, първо трябва да знаем в какъв тип помещение ще я сложим – баня, килер, тоалетна, хол и т.н., за да знаем какъв материал врата да търсим.

Какъв материал е за предпочитане?

Материалът се определя в зависимост на какво помещение ще се постави интериорната врата. След това се гледа и какви ще бъдат качествата на вратата. Ако е с цел за по-добра изолация, тогава е хубаво да се насочим към масивното дърво или HDF материал с пълнеж „перфорирано ПДЧ”. Ако е за помещение с висока влажност, в такъв случай имаме избор между стъклена и алуминиева врата. Като се има в предвид, че алуминиевата врата може да бъде изработена и с огледало. Но не можем и да пренебрегнем красивите модели на стъклени врати.

Какъв цвят врата да си изберем?

Преди да се спрете на цвят, който идеално ще се върже с цвета на стените, недейте да забравяте, че стените няма вечно да седят сиви или пък бежови. Освежителни ремонти се правят почти всяка година. Трябва да се обмисли добре кой цвят ще подхожда най-много, дори и след пребоядисването на стените. Например цветът на Вашите врати, може да е като цвета на мебелите, дограмата или подовата настилка.

Как да се отварят вратите?

Има няколко типа отваряне на врати. Навън или навътре, а може и да е плъзгаща. Всичко зависи от помещението, дали е просторно или тясно. Ако пространството е малко и не Ви е удобно отварянето да е стандартно, то тогава може да се насочите към плъзгащите врати. Плъзгащите интериорни врати се движат успоредно до стената и така спестяват място. Ако помещението Ви е просторно, съответно може да се постави двукрилна врата с две отваряеми крила.

Вашият коментар