You are currently viewing Какво трябва да знаем за интериорните врати преди да ги закупим

Какво трябва да знаем за интериорните врати преди да ги закупим

Преди да се направи „крачката” да се закупят интериорни врати е необходимо вече да е станало ясно в какво стилно направление ще е решен дизайнът на дома. Днес изборът на интериорни врати е голям и позволява да се демонстрира, дори индивидуален стил. След което идват въпросите:

Къде и каква врата да сложите?

Първоначално, когато решавате каква интериорна врата да си поръчате, ще трябва да определите точно за какъв тип помещение Ви е необходима – баня, килер, тоалетна, хол и т.н., за да знаете какъв материал врата да търсите.

Какъв материал е за предпочитане?

Материалът се определя в зависимост от характера на помещението, за което е определена интериорната врата. След това се гледа и какви ще бъдат качествата на вратата. Ако е с цел за по-добра изолация, тогава е хубаво да не пренебрегвате масивното дърво или HDF материал с пълнеж „перфорирано ПДЧ”. Ако е за стая с доста влажност, в такъв случай имате избор между стъклена и алуминиева врата. Като не се забравя, че алуминиевата врата допуска и поставяне на огледало и MDF плоскост от външната страна. Но не можете да не се съгласите с факта, че моделите стъклени врати са неповторими.

Какъв цвят врата да си изберете?

Преди да се спрете на конкретен цвят, който да е в добра хармония с цвета на стените, недейте да забравяте, че стените няма вечно да седят сиви или пък бежови. Освежителни ремонти се правят почти всяка година. Трябва да се обмисли добре кой цвят ще е в унисон с тях, дори и след пребоядисването им. Например, цветът на Вашите врати,може да е като цвета на мебелите, дограмата или настилка долу.

Как да се отварят вратите?

Има няколко типа отваряне на врати. Навън или навътре, а може и да е плъзгаща. Всичко зависи от помещението, дали е просторно или тясно. Ако пространството е малко и не Ви е удобно отварянето да е стандартно, то тогава може да предпочетете плъзгащите врати. Хубавото при тях е, че се движат успоредно до стената и така спестяват място. Ако помещението Ви е просторно, съответно може да се постави двукрилна врата с две отваряеми крила.

Вашият коментар