You are currently viewing 4 признака, по които можеш да разпознаеш, че е време да подмениш интериорните си врати

4 признака, по които можеш да разпознаеш, че е време да подмениш интериорните си врати

Механизмът на вратата не работи добре

В забързаното ежедневие, в което живеем не забелязваме, че вкъщи вътрешните врати са се захабили и издават странни звуци при затваряне и отваряне. С времето се появяват несъвършенствата на обкова, дали ще има проблем с пантите, които ще скърцат или пък проблем с бравата. Ето, това е първият сигнал, по който да се ориентираме, че е време да се насочим към нови интериорни врати.

По време на ремонтни дейности

Вторият признак, по който може да предположим, че е дошло време за смяна на интериорните врати е самият ремонт, който извършваме вкъщи. Сменяме цвета на интериора, добре е да сменим цвета и модела на вратите разбира се, за да внесем по-добър завършен вид на жилището си. На пазара се предлага голям избор от цветови гами, но трябва да бъдем внимателни в качеството им.

Покритието на вратата е захабено

Третият признак е захабеният външен вид на вратата. Според различните серии, всяка има различен вид покритие. Ако вратата е от нисък клас, покритието бързо се захабява и започва да изглежда зле.

Ще разгледаме накратко различните видове покрития при интериорните врати. Единия вид включва тези, които са боядисани. Те могат да бъдат в цвят, който клиентът си избере и не се нуждаят от специална грижа. Вторият вид врати е с ламинатно покритие. В зависимост от това с какъв пълнеж е ламината имат различно ниво на шум и топло изолация. Най-добрият вид покритие е това, което наподобява естественият фурнир. Постига чрез импрегниране на дървесни частици с меламинови смоли.

Каква е шумо и топлоизолацията на вратата

Жилището ни през зимата е хладно, без значение, че го отопляваме добре. Ето, още един признак, че е време за смяна на вратите. По-високият клас интериорни врати се предлагат със завидна шумо и топлоизолация. Пълнежът на крилата трябва да е от подходящи материали, за да задържа топлината в стаята, а не тя да излиза навън и да плащаме огромни сметки за топлоенергия и пак да ни е все студено.

За да направим правилният избор, каква врата да изберем, трябва да се посъветваме с консултант в специализиран магазин за врати, за да бъдем наясно с предимствата на отделните серии врати, които се продават.

Вашият коментар