You are currently viewing 4 признака, по които можеш да разпознаеш, че е време да подмениш интериорните си врати

4 признака, по които можеш да разпознаеш, че е време да подмениш интериорните си врати

Обърнете внимание на механизма

В забързаното ежедневие, в което живеем не забелязваме, че вкъщи интериорните врати са се захабили и издават странни звуци, при затваряне и отваряне. С времето се появяват проблеми с обкова, дали ще има проблем с пантите ще скърцат, или пък проблем с бравата. Ето това е първия признак, по който може да познаем, че е време да подменим интериорните си врати.

По време на ремонт

Втория признак, по който може да разпознаем, че е дошло време за смяна на интериорните врати е самия ремонт, който извършваме вкъщи. Сменяме цвета на интериора, добре е да сменим цвета и модела на вратите разбира се, за да внесем по-добър завършен вид на жилището си. На пазара се предлага голям избор от цветова гама, но трябва да бъдем внимателни в качеството им.

Стари интериорни врати

Третия признак е захабения външен вид на вратата. Според различните серии, всяка има различен вид покритие. Ако вратата е от нисък клас, покритието бързо се захабява и започва да изглежда зле.

Покритие на интериорните врати

Ще разгледаме накратко различните видове покрития при интериорните врати. Единия вид е тези, които са боядисани. Те могат да бъдат в цвят, който клиента си избере и не се нуждаят от специиална грижа. Вторият вид врати е с ламинатно покирите. В зависимост от това с какъв пълнеж е ламината имат различно ниво на шум и топло изолация. Най-добрия вид покритие е този, който наподобява естествения фурнир. Той се постига чрез импрегниране на дървесни частици с меламинови смоли.

Шумо и топлоизолация при интериорните врати

Жилището ни през зимата е студено, независимо от това, че го отопляваме добре. Ето още един признак, че е време за смяна на вратите. По-високия клас интериорни врати се предлагат с много добра шумо и топлоизолация. Пълнежа на крилата трябва да е подходящите материали, за да задържа топлината в стаята, а не тя да излиза на вън и плащаме огромни сметки за топлоенергия, а да ни е все студено.

За да направим правилния избор, каква врата да изберем, трябва да се посъветваме с консултант в специализиран магазин за врати, за да бъдем наясно с предимствата на различните серии врати, които се продават.

Вашият коментар