You are currently viewing Чистите материали отговарят на правите линии

Чистите материали отговарят на правите линии

Времето е хамелеонът, който променя вашите нужди. Чистите линии ни дават усещане за признание, докато постоянно изненадваме с нови изрази. Времето създава фантастична основа, която поема различни символи в зависимост от цвета и избора на материал. Времето може да бъде събрано, хармонично и елегантно във всеки един обширен бял или сив, за да се покаже очевидно скандинавско чувство за материал в оцветената пепел или да се получи непринудено очарование в оцветения бор или дъбовия клон.

Обективна и стегната

Северният класицизъм се отнася до художествена ориентация в архитектурата и дизайна, която е била обичайна в скандинавските страни и региони от първите години на 20-ти век и по време на трето десетилетие. Дизайнът на стила се основава, наред с други неща, на вдъхновението от стил Арт Деко, който се има за цел основно да се занимава с изработването на декоративни дизайни с акцент върху елегантността и функционалността, като по този начин да се изгради нещо по-висше. Особено с настъпването на последните години на 20-те и 30-те на миналия век сградите, често формирани в смес от неокласицизъм и функционализъм, се срещат рядко, ако не и изобщо.

Дръжка за входна врата

Този стил води до внимателно проектирани врати, подчертани детайли с ясни класицистични характеристики и дизайнерско изражение, което е значително различно от предишното или от който и да е друг стил. Листата на вратите обикновено биват изрисувани в нюанс на белия цвят, но също така и в кафяви и сиво-зелени тонове.

Красивият декориран профил на вратите, заедно с многото различни възможности за комбиниране на дизайна на вратата със стъкло в различни варианти, придава на серията характерен дизайн, не постиган от никой друг. Следователно е възможно да се украсяват жилищата им с няколко различни конструкции на вратите, които характерно и функционално се вписват в отделните помещения, като в същото време се създава съгласуван дизайнерски израз в дома.

Вашият коментар