Допълнителна защита при входните врати

Допълнителна защита при входните врати

Допълнителната защита при вратите предполага трудности при достъпа до заключващите механизми. Именно те защитават 85% от случаите при евентуално проникване на крадец. Ето защо ще разгледаме основните възможности за допълнителна защита на брави и врати като цяло.
Бронировка на патрона осигурява защита на патрона против разбиване и чупене. Тя представлява отделен елемент изработен от стомана, който обгръща целия патрон и елиминира достъпа до него от външна страна. По вид се различават два типа: допълнително поставени или вградени. Като последните са по-трудни за разбиване.

Магнитни бронировки намаляват опитите за лесен достъп до патрона. Делят се на плъзгащи или ротационни.
Плъзгащите магнитни пластини изцяло покриват отвора за достъп към ключалката като отварянето е възможно само със съответния магнитен ключ към него. За всяка една такава бронировка има отделен магнитен „ключ” и не е възможно да се направи дубликат. При ротационните принципът е същият като се покрива ключалка със завъртане на капачето като магнитното тяло се завърта на ръка с характерно прещракване и само подходящият ключ може да го отвори.

Защита на врати - Врати Русе

Допълнителната защита на самите входни врати никога не е излишна щом се отнася за сигурността на семействата ни. За това е хубаво да се замислим точно какъв тип бихме избрали на заключващата система. Дали искаме да се чувстваме по-спокойни? Разбира се, всеки човек иска да бъде защитен от евентуално разбиване и след това от последиците на самия обир. Не винаги скъпият вариант при избор на врата е подходящ, за да се чувстваме спокойни и защитени. Понякога изборът на врата може да ни изиграе лоша шега особено, ако изберем такава, която има много заключващи системи и е „бронирана” отвсякъде. В някои случаи най-добрият вариант е да изберем с умерена защита, която реално да не „бие на очи”. Все пак, ако някой е решил да влезе, за да ни краде може да измисли и други варианти. Като заключение бихме казали, че най-добрият вариант е първо една врата да Ви допада като модел, а вторият да е добре шумо и топлоизолирана и трето с умерено, но добре защитено заключване.

Вашият коментар

Close Menu