You are currently viewing Допълнителна защита при входните врати

Допълнителна защита при входните врати

Допълнителната защита при вратите предполага трудности при достъпа до заключващите механизми. Именно те защитават 85% от случаите при евентуално проникване на крадец. Ето защо, ще се спрем на основните възможности за допълнителна защита на вратите и техните брави.

​Възможности за защита при входните врати

​Бронировка от патрона от стомана

Бронировката на патрона осигурява защита на патрона против разбиване и чупене на вратите. Тя е във вид на отделен елемент произведен от качествена стомана, който обхваща целия патрон, елиминирайки достъпа до него от външна страна. По вид се различават два типа:

  • допълнително поставени;
  • вградени.

Като последните са по-трудни за разбиване.

​Магнитна бронировка на патрона

Магнитни бронировки намаляват опитите за лесен достъп до патрона. Делят се на:

  • плъзгащи;
  • ротационни.

Плъзгащите магнитни пластини изцяло покриват отворът за достъп към ключалката като отварянето е възможно само със съответния магнитен ключ към него. За всяка една такава бронировка има отделен магнитен „ключ” и не е възможно да се направи дубликат.

При ротационните принципът е същият, при него се покрива ключалката със завъртане на капачето, като магнитното тяло се завърта на ръка с характерно прещракване и само подходящият ключ може да го отвори.

Защита на врати - Врати Русе

​Каква входна врата да изберем

Допълнителната защита на самите входни врати никога не е в повече щом се отнася за сигурността на семействата ни. За това е необходимо да предвидите типа на заключващата система. Дали искате да се чувствате по-спокойни? Разбира се, всеки човек иска да бъде защитен от евентуално разбиване и след това от последиците на самия обир. Не винаги скъпият вариант при избор на врата е подходящ, за да се чувстваме в безопасност. Понякога изборът на врата не е най-удачният, дори ако изберем такава, която има много заключващи системи и е „бронирана” отвсякъде. В някои случаи най-добрият вариант е да изберем с умерена защита, която реално да не „бие на очи”. Все пак, ако някой е решил да влезе, за да ни краде може да измисли и други варианти.

В края на нашата статия бихме потвърдили, че най-добрият вариант е първо една врата да Ви допада като модел, а вторият да е добре шумо и топлоизолирана и трето с умерено, но добре защитено заключване.

Вашият коментар