You are currently viewing Блиндираните врати помагат за предотвратяване на загубата на топлина

Блиндираните врати помагат за предотвратяване на загубата на топлина

Често хората измислят грешни критерии за подбор, което по-късно е съжаление, тъй като не е много лесно да смените входната врата: трябва да демонтирате конструкцията на стената, да завършите отвътре и отвън. Всичко струва много пари и време.

Как да не сгрешим с нова врата?

Най-важният критерий за избор на блиндирани входни врати не трябва да бъде цената. Трябва да се отбележи, че вратите постоянно се отварят и затварят и това води до износване. Следователно първо е необходимо да се оценят техническите им характеристики, механична стабилност.

Създаден мит е, че входната врата трябва да е от тип броня. Но никой не може да каже точно какво означава това. Продавачите на евтини врати се измъкват с отговора, че това е метална врата с две ключалки – горна и долна. Въпреки това няма стандарт за блиндирани врати нито в техническия регламент за сградите, нито в друго законодателство.

Купувачите обръщат много внимание на дизайна на входната врата. Не по-малко важни са техните качества като херметичност и енергийна ефективност. Не винаги обаче е ясно какво помага да се постигне висока енергийна ефективност и херметичност на входните врати.

Очевидно некачествените врати без топлоизолация създават редица проблеми. По-специално има значителни топлинни загуби. Смята се, че поради течащи прозорци и врати домът може да пострада до 50 или дори 70 процента. консумирана топлина. Жителите инвестират много в топлоизолацията на сградата, но пестят пари за надеждни блиндирани входни врати, чрез които по-късно се губи много енергия, а оттам и пари.

Друг възможен проблем при инсталирането на евтини и нискокачествени врати е замръзващата рамка. Понякога дори се покрива с лед и с течение на времето отварящият ръб започва да мухлясва в резултат.

Само няколко правила обаче биха помогнали да се избегнат тези проблеми. Едно от първите е да изберете блиндирана входна врата не според цената, а според декларираните характеристики. Опитът, репутацията и гаранциите на компанията, разработила продукта, също са важни.

Собствениците на жилища трябва да са наясно, че гореспоменатите предимства на качествената, херметична и здрава врата могат да станат безсмислени, ако не са инсталирани правилно. Следователно, няколко десетки евро не трябва да се пестят за висококачествени крепежни елементи, уплътнителни ленти, подходяща монтажна пяна.

Вашият коментар