You are currently viewing Блиндираните врати помагат за предотвратяване на загубата на топлина

Блиндираните врати помагат за предотвратяване на загубата на топлина

Често хората измислят грешни критерии за подбор, което по-късно води до съжаление, тъй като не е много лесно да смените входната врата – трябва да демонтирате конструкцията на стената и да завършите отвътре и отвън. Всичко струва много пари и време.

Как да не сгрешим с новата врата?

Най-важният критерий за избор на блиндирани входни врати не трябва да бъде цената. Факт е, че вратите непрекъснато се употребяват и това води до износване. Следователно първо е необходимо да се оценят техническите им характеристики и механична стабилност.

Създаден мит е, че входната врата трябва да е от тип броня. Но никой не може да каже точно какво означава това. Продавачите на евтини врати се измъкват с отговора, че това е метална врата с две ключалки – горна и долна. Въпреки това няма стандарт за блиндирани врати нито в техническия регламент за сградите, нито в друго законодателство.

Купувачите обръщат много внимание на дизайна на входната врата. Не са маловажни и техните качества като херметичност и енергийна ефективност. Невинаги обаче е ясно какво помага, за да се достигне възвращаемост по отношение на енергийните разходи и загуби.

Очевидно некачествените врати без топлоизолация създават редица проблеми. По-специално предизвикват топлинни загуби. Предполага се, че поради пропускащи течения прозорци и врати, домът може да пострада до 50 или дори 70% чрез загуба на консумирана топлина. Живущите инвестират много в топлоизолацията на сградата, но пестят пари за надеждни блиндирани входни врати, чрез които по-късно се губи много енергия, а оттам и пари.

Друг възможен проблем при инсталирането на евтини и нискокачествени врати е замръзващата рамка. Понякога дори се покрива с лед и с течение на времето отварящият се ръб започва да мухлясва в резултат на влагата.

Само няколко правила обаче биха помогнали да се избегнат тези проблеми. Едно от първите е да предпочетете блиндирана входна врата не според цената, а според декларираните характеристики. Опитът, репутацията и гаранциите на компанията, произвела продукта, също са значими.

Собствениците на жилища трябва да са наясно, че гореспоменатите предимства на качествената, херметична и здрава врата могат да станат безсмислени, ако не е поставена според правилата. Следователно, няколко десетки евро не трябва да се пестят за висококачествени крепежни елементи, уплътнителни ленти, подходяща монтажна пяна.

Вашият коментар