You are currently viewing Блиндираните врати – добрите шумоизолатори

Блиндираните врати – добрите шумоизолатори

Човекът на съвременния свят търси спокойствие след ежедневното напрежение. Разбира се, най-доброто място да го намери е предимно у дома, но за съжаление не винаги го постига. Шумът от уличното движение, несъобразителни комшии или палавите деца отвън, понякога доста пречат за пълноценната почивка.

​Как да решим този проблем?

Отговорът е, чрез добра шумоизолация, не само на прозорците, но и на входната врата. Но коя врата ще Ви донесе това спокойствие? Естествено, блиндираната входна врата!

Защо блиндираните врати изолират шума?

Причината за нейните отлични звукоизолационни характеристки е дебелината на крилото. Нека, го разгледаме малко по-обстойно:

Обикновено то е с дебелина 7 см., като във вътрешността му е вложен метален лист с оребрение и минерална вата за изолация. Отвън има красив и завършен вид, постигнат благодарение на два панела от MDF, които също със своята дебелина, от по 1 см. всеки, допринасят за намаляването на нежеланите звуци.

Предимството на тези врати пред конвенционалните е, че те здраво прилепват към рамката на вратата и пода, поради качествените си уплътнения, които са фабрично поставени. Също така, за да се намали проникването на шум в помещението, се инсталират и специални прагове, които се поставят лесно, благодарение на включената Г-образна лайсна, в комплекта.

Кои са другите им качества?

В допълнение към функцията за намаляване на шума, блиндираните врати имат и още качества, които не можем да пропуснем:

  • Дългосрочна експлоатация;

Те имат допълнителна армировка, което прави тяхната конструкция по-устойчива, тежка и издръжлива.

  • Качествен обков;

Тежкото крило, автоматично е подсилено с качествени панти, които могат да отговорят подобаващо на масата му.

  • Запазване на температурата;

Чрез поставените топлоизолиращи материали в крилата им, тези врати предотвратяват теченията, предпазват от студа и съхраняват топлината.

  • Сигурни заключващи системи;

Характерно за блиндираните врати са многото пасивни и активни шипове, които правят заключването трудно преодолимо. Също така, в техен плюс е и независимостта на ключалките и техните бронирани плочи, които предотвратяват разпробиването им.

​За къде са подходящи?

Блиндираните врати се препоръчват за използване, както за къщи, така и за жилища, чиито входове са вътрешни. Колкото по-дебело е крилото на вратата, толкова по-добре предпазва сградата или жилището от ненужен шум. Друг метод за премахване на нежелания шум е инсталирането на допълнителни врати, но това означава още средства. По-добре да закупите една, но качествена входна врата, отколкото да имате две, но не толкова ефикасни врати на входа си. Така, че помислете добре и инвестирайте в спокойствието си навреме!

Вашият коментар