You are currently viewing Блиндирани врати – характеристики

Блиндирани врати – характеристики

Входната врата е задължителна за всеки дом. Без нея жилището ще остане незащитено. В допълнение, вратата е важен дизайнерски елемент, помага за създаването интериор или екстериор в органичен стил. Най-често срещани днес са блиндираните врати. Имат си всичко необходимо, за да изпълняват функциите „охрана“ и „украса“ с чест.

 Дървените, разбира се, изглеждат красиви, но там приключва тяхната полза. Блиндираните имат много предимства.

Дълготрайност

Техният експлоатационен живот е най-малко четвърт век.

Гранична съпротива

Нападателите отдавна осъзнават, че рязането на дебел метален лист е безсмислено начинание. Следователно тяхната цел е панти и ключалки. Но днес всички видове от тях се подсилват чрез добавяне на задържащи щифтове и бронирани плочи към конструкциите като наслагвания. Отварянето на такава врата е изключително трудно.

Защита от студ и шум

Блиндирана врата с висококачествен пълнител и няколко контура на уплътнителя надеждно защитава къщата от студа и звуците, които преди това тихо проникват в къщата отвън.

Красота

А също и красота, независимо от това къде е направена вратата. Затова не можете да се съмнявате, че определено можете да изберете блиндирана входната врата по Ваш вкус и цвят в съответствие с избрания стил на декорация на апартамента или къщата.

Дебелина на вратата

Когато купувате блиндирана врата, трябва да се внимава с това колко е дебелината на платното и рамката на вратата. Трябва да е не по-малка от 1,2 мм, в противен случай можете да забравите за такова свойство като съпротивление срещу взлом. Оптималната стойност се счита за дебелина на мрежата от 1,5 мм. Но много производители имат много модели с платно с дебелина 2 мм. Това е повече от достатъчно за апартамент или къща. 

Пълнеж на вратата

Също така важен елемент е пълнежът на входната врата. Избягвайте велпапето, то е абсолютно безполезно. По-добър вариант е минералната вата или полипропиленови плочи. И не забравяйте, че бравите на вратите трябва да са различни по структура. Изберете друго освен кръстообразно. Дори ученик може да се справи с отварянето на вратата.

Вашият коментар