You are currently viewing Блиндирани врати – характеристики

Блиндирани врати – характеристики

Входната врата е да не кажем най-важната част от дома. При нейната липса той ще се превърне в незащитено място, губещо същинската си роля на неприкосновеност. В допълнение вратата е важен дизайнерски елемент, помагащ за създаването на интериора или екстериора. Най-често срещани днес са блиндираните врати. Имат си всичко необходимо, за да изпълняват функциите „охрана“ и „украса“ в едно.  Дървените, разбира се, изглеждат красиви, но там приключва тяхната полза. Блиндираните имат много повече предимства, спрямо тях. Ето какви са те:

Дълготрайност

Техният експлоатационен живот е най-малко четвърт век при правилна поддръжка и предвид условията, за които са предназначени.

Сигурност

Нападателите отдавна осъзнават, че рязането на дебел метален лист е безсмислено начинание. Следователно тяхната цел стават пантите и ключалките. Но днес всички видове сред тях се подсилват, чрез добавяне на задържащи щифтове и бронирани плочи към конструкциите като наслагвания. Отварянето на такава врата е изключително трудно.

Защита от студ и шум

Блиндирана врата идва с  висококачествени уплътнители. Те надеждно защитават къщата от студа и звуците, които преди безпрепятствено са прониквали в къщата отвън.

Красота

Не пренебрегвайте външният вид на блиндираната врата. Определено ще се възхитите от прекрасните модели, подходящи за всяко жилище. Затова не можете да се съмнявате, че определено ще откриете блиндирана входната врата по Ваш вкус и цвят, в съответствие с избрания стил на декорация на апартамента или къщата.

Дебелина на вратата

Когато правите поръчка за блиндирана врата, трябва да сте наясно с това с каква дебелина е крилото и рамката на вратата. Трябва тя да е не по-малка от 1,2 мм, в противен случай можете да забравите за такова свойство като съпротивление срещу взлом. За оптималната стойност се счита за дебелината от 1,5 мм, но много производители имат доста модели с платно с дебелина 2 мм. Това е повече от достатъчно за апартамент или къща.  

Пълнеж на вратата

Също така важен елемент е пълнежът на входната врата. Избягвайте велпапето, то е абсолютно безполезно. По-добър вариант е минералната вата или полипропиленовите плочи. И не забравяйте, че бравите на вратите е нужно да са различни по структура, избягвайте кръстообразните. Дори ученик може да се справи с отварянето на вратата.

Вашият коментар