You are currently viewing Интересни факти за вратите

Интересни факти за вратите

Ние обичаме вратите. Искаме и вие да обичате вратите, или поне да ги оцените. Ето защо създадохме списък със случайни и интересни факти за… познахте го! Врати!

8 факта за вратите

1. C.Джонсън изобретява вратата през 1921 г. Само 5 години по-късно той създава първата врата за гараж – автоматична.

2. На много църкви във Филаделфия вратите са боядисвани в червен цвят и е така, заради преминаването и е знак за убежище и безопасност.

3. Много отвратите в Ирландия са с много цветове. Това е , защото като умира кралица Виктория, на ирландците им е наредено да нарисуват вратите си черни като знак на траур и съпричастност. За да се разбунтуват, те са нарисували вратите си в различни цветове.

4. Най-старите известни врати датират от древен Египет. Тогава вратите бяха прости и бяха предимно плочи от дърво с панти.

5. В изкуството на Фън Шуй, с отворен, чист и ясен път към вратата е много важно за хармоничния поток на енергия.

6. Недобре остъклените прозорци и врати възлизат на 25% от сметките за енергия. Въртящите се врати не се движат много бързо, защото може да нарани човек, който преминава през тях. В Ню Йорк има закон, според който тези врати не могат да се въртят на повече от 15 оборота на минута, нещо повече се счита за незаконно.

7. Вратата е символ на освобождение, надежда и спокойствие.

8. В съня врата може да представлява ново отваряне във вашия буден живот. Една заключена врата може да означава пропуснати възможности.

Групата The Doors е взела името си от така известната книга на Aldous Huxley, The Doors of Perception.

Още 2 факта за вратите

9. Фалшива врата е врата, която води до никъде. В древен Египет този тип врати се знаят, като врати за задгробния живот.

10. В древния Рим е било обичайно да се постави образ на фалос над врата на входа за богатство, благополучие и плодородие.

Вашият коментар