You are currently viewing Какво трябва да знаете за интериорните врати

Какво трябва да знаете за интериорните врати

Вратата не е просто врата. Най-важното нещо за интериорната врата е всъщност това, което не се вижда, а именно вътрешността – пълнежа. Разбира се, при избор на нови врати, дизайнът им трябва да подхожда на нашия дом. Но помислете и каква функция трябва да има вратата. Терминът „качество отвътре и отвън“ може да се приеме буквално, когато става въпрос за врати.

Пълнеж на вратата

Интериорната врата може да бъде лека или масивна. Леката врата има картонена сърцевина, така наречения пълнеж „пчелна пита“ и работи добре в помещения, в които заглушаването на звука не е толкова важно. Ако от друга страна, искате да заглушите звука между помещенията, е по-добре да закупите масивна врата, с HDF оребряване или перфорирано ПДЧ, вероятно дори в комбинация с рамка с уплътнителна лента. Всичко което не виждате, го чувате. Твърдо-ядрената врата омекотява звука и може да се използва за стаи като тоалетна, баня, перално помещение или детска стая. Масивната врата струва малко повече от леката врата, но получавате врата със звуков ефект.

интериорна и входна врата

Научете повече за шумозаглушителните врати.

Добре е да знаете за вътрешните врати следните неща:

  • Опции като цветове, материали и функции са повече при избора на масивна врата.
  • Покритието е по-добро и по-лесно за почистване на масивна врата.
  • Масивна врата в комбинация с рамка с уплътнителна лента има значително по-висока звукова редукция от леката врата със стандартна рамка.
  • Оформената врата изглежда по-евтина от огледалната врата, която показва детайли и фуги в рамката.

Ако харесате нови интериорни врати, трябва да имате предвид, че може да живеете с тях в продължение на много години. Тогава може да е добра инвестиция да изберете висококачествени продукти, с функции, които намаляват звука, комфорта и стилното покритие. Не забравяйте рамката – звукът лесно преминава през калъфите и затова може да е добре да допълвате вратите си с рамка с уплътнителна лента, така че вратата и рамката да издържат звука.

Вашият коментар