You are currently viewing Видове интериорни врати

Видове интериорни врати

Живеем във времена, в които обзавеждането на нашия дом е важна задача, защото той създава и впечатление за нас самите. Нашият дом трябва да бъде добре подреден и съчетан спрямо мебелите и цветовете на стените. Ако искаме да реализираме всичко това, са ни необходими интериорни врати, които да оформят цялостната визия на всяко едно помещение. В днешни дни съществуват различни видове, единствената разликата между тях е материалите използвани за изработка, цветовете и самите шарки на крилото.

Стандартни вътрешни врати

Най-често срещани и предлагани са стандартния тип врата, които пасват за всяко едно жилище и се предлагат в различни размери. Тяхното предимството е, че за да се монтират не се налага допълнително къртене и оформяне на отвор. Отварянето при тях е както навътре така и навън, ляво и дясно. Като този тип врати масово се предпочитат от семействата.

кафява интериорна врата

Плъзгащи врати

Друг тип врата е плъзгащата. Като тя е една от най–използваните и предпочитани врати. Изключително удобна е при отделянето на една стая от друга и не се налага да изграждаме допълнителни стени. Могат да бъдат както стъклени така и изцяло плътни или с орнамент. Може да се изработят и по Ваш дизайн, могат да бъдат с едно или с две крила в различна височина и ширина. Тези врати определено имат голяма разновидност.

PVC врати

Следващия тип врати, които се срещат често и се предлагат в магазините за врати са PVC вратите. Изключително подходящи са за баня, но могат да бъдат монтирани и на други места както в дома ни така и за офис или други сгради. Предлагат се в различна цветова гама, която ще отива на подовата настилка и дограмата ни.

Сгъваеми врати

Също така често срещани са и сгъваеми врати или по-известни като тип „хармоника”. Те са наистина много подходящи за бързото разделяне на едно помещение от друго. Начинът ѝ на монтаж е много лесен и бърз, стават за къща, апартамент и други помещения.

Вашият коментар