You are currently viewing Видове интериорни врати

Видове интериорни врати

Обзавеждането на нашия дом отдавна е станало важна задача в съвремието ни, защото то създава и впечатление за нас самите. Интериорът трябва да бъде добре подреден и съчетан спрямо мебелите и цветовете на стените. Ако искаме да осъществим всичко това, от първостепенно значение са интериорни врати, с чиято помощ да допринесем за цялостния вид на всяко едно помещение. Към момента на пазара има предлагане на всякакви модели, а единствената разликата между тях са материалите използвани за изработка, начина на движение на крилото, цветовете и самите шарки по него.

Стандартни вътрешни врати

Най-често срещани и предлагани са стандартния тип врата, които пасват за всяко едно жилище и са налични в няколко основни размери. Тяхното предимството е, че за да се монтират не се предвижда допълнителна намеса по оформяне на отвор. Отварянето при тях е както навътре, така и навън, ляво или дясно. Като този вид врати са най-популярни, поради класическите си изисквания.

кафява интериорна врата

Плъзгащи врати

Друг тип врата е плъзгащата. Като тя е една от най-използваните и предпочитани врати. Изключително удобна е при отделянето на една стая от друга и не се налага да изграждаме допълнителни стени. Хубавото е, че изборът е, както между стъклени, така и изцяло от плътни или с орнамент. Възможно е да се изработят и по Ваш дизайн, с едно или с две крила, в различна височина и ширина. Тези врати определено имат големи разновидности.

PVC врати

Следващите врати, на които ще отделим малко време тук и които се предлагат в магазините за врати, са PVC вратите. Изключително използвани в санитарни помещения, но са предпочитани и за други места, както в дома ни така и за офис или други сгради. Поръчват се в различна цветова гама, която ще отива на подовата настилка и дограмата ни.

Сгъваеми врати

Също толкова срещани са и сгъваемите врати или по-известни като тип „хармоника”. Те са наистина отлични за бързото разделяне на едно помещение от друго. Начинът им на монтаж е много лесен и бърз, стават за къща, апартамент и други помещения.

Вашият коментар