You are currently viewing Как правилно да комбинирате цветовете на вратите в дома си

Как правилно да комбинирате цветовете на вратите в дома си

Ако срещате затруднения при подбора на цветове в интериора на Вашия дом, в тази статия може да научите важните насоки, които ще Ви бъдат от полза, относно съчетаването на входни и интериорни врати.

Топла или студена гама в интериора?

От особена важност е да определите, дали домът Ви ще бъде в топла или студена гама. Оттам вече можете да изберете с какво ще съчетаете вратите.  С дограмата или подовата настилка, с входната врата или цвета на стените. С каквото и да решите да направите комбинацията, винаги търсете контраст. И сега ще Ви дадете пример, с който да ни разберете по-лесно. Ако в дома Ви паркетът е тъмен, да кажем цвят близък до сивия, а стените Ви са светли или направо бели, хубаво е интериорните врати да бъдат тъмни, за да изпъкват, но пак следвайки студената гама, на сиво-кафявото то не пасва, особено ако подът има по-жълтеникав тон.

Или другият вариант, решили сте да съчетаете цветово интериорните си врати с входната врата, но много държите цветът им да бъде един и същ. Тук можете да срещнете доста затруднения, защото да откриете един и същ цвят е почти невъзможно. Затова решението е цветовете, да контрастират, но и тук е важно правилото топла/студена гама.

Цветовете на интериорните врати

Цветовете на интериорните врати са от огромно значение, за това подхождайте внимателно, но не забравяйте, че най-важното е Вие да се чувствате добре в дома си и ако правилата за Вас не са от значение, създайте своята най-уютна среда преди всичко за себе си.

И все пак, ако имате нужда от помощ, ние сме насреща.

Ще Ви бъдем от полза, както с подбора на цветове и форми. Така и с подходящия модел врата за Вашия проект, дом жилище и т.н. На Вас остава единствено задачата да ни се доверите!

Вашият коментар