You are currently viewing Дали Вашите входни врати са подходящи за зимата?

Дали Вашите входни врати са подходящи за зимата?

Вашият дом е като вътрешността на хладилник, въпреки усилията Ви да запазите мястото топло? Виновникът може да са Вашите входни врати.

Тъй като скоро настъпва нова зима, струва си да отделите време, за да проверите вратите си за течения, тъй като лошо запечатаните врати могат да причинят до една четвърт от топлинните загуби в сградите и домовете.

Ето някои съвети за най-лесните начини да проверите дали вратите ви са подходящи за зимата.

Започнете с правилна инспекция на Вашата врата

Затворете вратата и я разгледайте добре. Ако можете да видите дневна светлина или да чуете вятър, който минава през отвора, ясно е, че вратата не е добре запечатана. Проверете между рамката на Вашата врата също.
Проучете прага под Вашата врата. Проверете дали има дневна светлина или вятър. това означава отвор, който трябва да бъде запечатан.

Изключете всички горивни уреди като фурната, печката или камината и затворете всички прозорци и врати. След това включете вентилационните отвори за кухнята и банята, за да създадете отрицателно налягане вътре в къщата, за да изтеглите външния въздух през всяка пукнатина или отвор.

След това запалете пръчка тамян и бавно я заобикаляйте по всички краища на вратата. Търсете промяна в посоката на тамянния дим. Ако има промяна, то категорично трябва да поправите Вашата врата. Ако димът остане същият, това е страхотно – няма изтичане на въздух!

Използване на лазерен термометър

Ако сте склонни да бъдете много усърдни при проверката на пролуките, вземете лазерен термометър, за да проверите температурата на околната среда. Заснемете лазерния термометър на вратите, които искате да тествате, и вземете термометъра навън и проверете външната температура. Ако има някаква област вътре в дома ви, която записва същата температура навън, знаете, че имате изтичане.

Ако се нуждаете можете да получите професионална консултация за Вашата врата от експерт.

Вашият коментар