You are currently viewing Съвети при покупка на входна блиндирана врати

Съвети при покупка на входна блиндирана врати

Решили ли сте скоро да смените едно от най-важните неща в дома си – входната врата? Ако е така, несъмнено ще се изправите пред някои въпроси, които ще възникнат, в процеса на търсене. Това е избор, изискващ детайлно вникване във всеки един аспект, касаещ вратата. От правилното Ви ориентиране, каква точно Ви е необходима, до монтажа ѝ.
Живеейки във свят, който ни подлага на всякакви изпитания, е необходимо, повече от всякога, да направите така, че домът Ви да е защитен. Това може да Ви осигури – качествената блиндирана врата.

Какво да вземем предвид, търсейки нова блиндирана врата за имота си?

Едно от нещата, за които може да проверите е дебелината на крилото ѝ. Тук има разнообразие в предлагането – 50 мм., 70 мм., 90 мм. Дебелината на крилото, може да се каже, че е пропорционална на нивото сигурност, която вратата осигурява.

Обърнете нужното внимание на системите, които предлага модела при заключване, а именно с колко на брой шипа разполага и къде точно влизат, при позиция на затворено крило. При повечето врати заключващите системи биват две, а при някои заключването става чрез една система, но пък е тристранно. Нека Ви посочат, дали с тази врата ще получите патрон с бронировка.

Пълнежа на самата врата също е от голямо значение. Можем да Ви информираме, че има два масови пълнежа, с които идват входните врати. Първият е по-евтин вариант и го наричат „пчелна пита“. Неговата изработка включва дървени и пресовани стърготини, които чрез технологичен начин добиват известната форма на пчелните кутийки. Повечето от вратите, които са с такъв тип пълнеж, са изцяло метални, някои от тях боядисани прахово, а други имат покритие от PVC. Но има и още един тип изолация, която също е силно препоръчителна и се явява предимство на блиндираните врати. Много добър изолатор на звук и топлина, е минералната вата в комбинация с листовете, които са с метално оребряване.

Външния вид на блиндираните врати е една класа над този на металните, благодарение на МДФ плоскостите, които притежава. Това са може би едни от най-стабилните и здрави врати.

Следващата точка, която ще Ви изложим е другия важен материал, използван в структурата на вратите – полистирена. Преди време неговото приложение е било свързано с изолирането на сгради, но сега се използва успешно в тази за врати.

Вече знаете и сте наясно, че не е важно само да комбинирате новата си врата с всичко, което включва интериора Ви, но са от значение и нейните качествени показатели. От материалите използвани за нейния привлекателен външен вид, до скритите заключващи системи.
Може би, сега ще бъдете една идея по-спокойни, насочвайки се към поредния шоурум, предлагащ разнообразен избор от врати.

Вашият коментар