You are currently viewing Технологичната еволюция на вратите

Технологичната еволюция на вратите

В древните времена най-често срещаният начин да откриете, че имате посетител на вратата си е чрез досадното хлопане или викове. След доста дълги години е открито чукчето за врата. Изделие направено от желязо в различни форми, спомагащо на посетителя Ви да покаже, че е на входната врата и да си спести чукането с ръка. Не след дълго при навлизането на технологиите се изобретява звънецът. Електронна машинка, която при натискането на бутон известява собственика на дома чрез мелодия, че има някой на входната му врата.

Наскоро няколко приложения се появиха, които да нарушат традицията на отварянето на вратите. Не само можете да имате персонализиран тон на звънеца, но и много от тях разполагат с микрофони и видеокамери. Те Ви позволяват да отключите вратата от разстояние, така че, няма дори да прекъсвате своите задачи или почивка, за да станете и да отворите.

звънец на входна врата

Днес светът се радва на Smart технологиите – тези умни системи не предлага само влизане без ключ. Благодарение на създаденото приложение ще Ви се извести, ако сте забравили да заключите вратата си или дори да Ви се включи аларма на телефона, ако на вратата Ви се появи неочакван и нежелан недоброжелател.

Дори и кутиите на пощите вече са технически иновативни. Можете да монтирате кутията на вратата Ви и тя да бъде отваряна с пръстов отпечатък, например. Да се заключва и отключва с код и клавиатура или карта с чип. Също така може да Ви известява отново на смарт телефона, чрез апликация, дали сте получили нещо в пощенската кутия.

Така, както можете да видите, въпреки че светът на вратите може да не е толкова луд като другите индустрии, не може да се спори, че и в тази сфера също има много технологични иновации. Не на последно място това е един от най-важните фактори навлезли при вратите, а именно сигурността и защитата на Вашия дом.

Вашият коментар