You are currently viewing Технологичната еволюция на вратите

Технологичната еволюция на вратите

В древните времена най-често срещаният начин да откриете, че сте имали посетител на вратата си е бил може би взривяването й. След доста дълги години е открито чукчето за врата. Изделие направено от желязо в различни форми, спомагащо на посетителя Ви да покаже, че е на входната врата и да си спести чукането с ръка. Не след дълго при навлизането на технологиите се изобретява звънецът. Електронна машинка, която при натискането на бутон известява собственика на дома чрез мелодия, че има някой на входната му врата.

Наскоро няколко приложения се появиха, които да нарушат традицията на отварянето на вратите. Не само можете да имате персонализиран тон на звънеца, но и много от тях разполагат с микрофони и видеокамери. Те Ви позволяват да отключите вратата от разстояние, така че вече няма да Ви се налага дори да спирате да гледате любимото си предаване, за да станете и да отворите.

звънец на входна врата

И тогава дойде светът на Smart технологиите – тази умна система не предлага само влизане без ключ. Благодарение на приложение ще Ви извести, ако сте забравили да заключите вратата си или дори да ви се включи аларма на телефона, ако на вратата Ви се появи неочаквана външна сила от недоброжелатели.

Дори и пощенските кутии вече са технически иновативни. Можете да монтирате кутията на вратата Ви и да бъде отваряна с пръстов отпечатък например. Да се заключва и отключва с код и клавиатура или карта с чип. Също така може да ви известява отново на мобилния телефон чрез апликация дали сте получили нещо в пощенската кутия.

Така както можете да видите, въпреки че светът на вратите може да не е толкова луд като другите индустрии, не може да се оспори, че и в тази сфера също има много технологични иновации. Не на последно място това е един от най-важните фактори навлезли при вратите, а именно сигурността и защитата на Вашия дом.

Вашият коментар