“Mediterranean” стила при вратите

“Mediterranean” стила при вратите

“Mediterranean” или Средиземноморски стил – името на този стил в интериорния дизайн произхожда от Средиземно море и от бита и традициите на хората живеещи там. Отразява принципа на обзавеждане на страните от южното крайбрежие на Европа – Италия, Испания и Гърция.

Типичното за този стил е непретенциозността, семплостта и функционалността на всяка част от интериора. Характерните материали, които присъстват в стила при блиндираните врати и мебелите са дърво и ковано желязо. Бравите на входните врати са тежки и полирани. Много често вратите са декорирани с орнаменти от ковано желязо, а задължително около външната врата има свежи цъфтящи цветя и храсти. Точно за това този стил създава усещането за топлота и уют.

В последните години Средиземноморския стил стана един от най-привлекателните в интериорния дизайн. В него присъстват много свежи и чисти интериорни решения, които се конкурират с модернистичния стил. Вие решавате какво да изберете – характерните синьо-зелени лазурни цветове или топлите жълто-оранжеви нюанси.

Ако все пак не мислите да преобразявате дома си в стил Mediterranean, поне веднъж си заслужава да посетите някое от тези прекрасни кътчета и да се докоснете до богатата култура и природната красота. Все пак със сигурност ще се изкушите да внесете в дома си поне малка част, която да ви напомня за Средиземно море.

Вашият коментар

Close Menu