You are currently viewing “Mediterranean” стила при вратите

“Mediterranean” стила при вратите

“Mediterranean” или Средиземноморски стил – името на този стил в интериорния дизайн произхожда от Средиземно море и от бита и традициите на хората живеещи там. Отразява принципа на обзавеждане на страните от южното крайбрежие на Европа – Италия, Испания и Гърция. Страни богати на култура, идеали, модни тенденции и други. Това трябва да Ви говори, че бихте могли да почерпите множество идеи, които да вдъхновят и Вашето въображение за вътрешен дизайн на дома.

Типичното за този стил е непретенциозността, семплостта и функционалността на всяка част от интериора. Характерните материали, които присъстват в стила при блиндираните врати и мебелите са дърво и ковано желязо. Бравите на входните врати са тежки и полирани, така че да бъдат сигурни, нечупливи, но и да придават завършен и елегантен стил. Много често вратите са декорирани с орнаменти от ковано желязо, а задължително около външната врата има свежи цъфтящи цветя и храсти, предразполагащи към една по-хармонична обстановка. Точно за това този стил създава усещането за топлота и уют и Ви дава възможност да се отпуснете и да му се порадвате с глътка наслада.

В последните години Средиземноморския стил стана един от най-привлекателните в интериорния дизайн. В него присъстват много свежи и чисти интериорни решения, които се конкурират с модернистичния стил. Вие решавате какво да изберете – характерните синьо-зелени лазурни цветове или топлите жълто-оранжеви нюанси. Разбираемо и все пак да уточним, че всичко има плюсове и минуси. В зависимост от мястото където живеете, Вашите рутини и изисквания бихте могли да подберете или да съчетаете най-доброто за Вас.

Ако все пак не мислите да преобразявате дома си в стил Mediterranean, поне веднъж си заслужава да посетите някое изброените невероятни кътчета и да се докоснете до богатата култура и природната красота. Все пак със сигурност ще се изкушите да внесете в дома си поне малка част, която да ви напомня за Средиземно море.

Вашият коментар