You are currently viewing На какво да обърнем внимание при избора на входна врата?

На какво да обърнем внимание при избора на входна врата?

  1. Брави. Това е една от най-важните подробности, защото на първо място нападателите им обръщат внимание. При висококачествените врати има няколко ключалки наведнъж:
   • цилиндър – не може да се спука, но може да се пробие;
   • напречна греда не може да се пробие, но може лесно да се напука;
   • лост – не може да се пробие и практически е невъзможно да се напука;
   • рак – заключва врати от всички страни.

Най-често се използват комбинирани моноблокови устройства, състоящи се от лостови и цилиндрични брави.

 1. Примки. Качествените входни врати са със скрити панти или подсилени с антисечки. Ако примките са отворени, нападателите лесно ги отрязват и си проправят път към жилището.
 2. Кутията. Кутията е направена от твърди метални фрагменти или тръбен профил. Най-често за това се използва стомана. Дебелината на стените на кутията трябва да бъде не по-малка от 1,5-2 мм. По периметъра той е изолиран с нагревател с две вериги, в противен случай през зимата поради температурната разлика в апартамента и при кацането ще има течение. В допълнение, неизолирана кутия позволява шум да влиза в дома и топлина от апартамента.
 3. Платна. Те са изработени от метална рамка, покрита отгоре с листове от студено валцувана стомана (дебелината им трябва да бъде не по-малка от 1,5-3 мм). Отвътре тези елементи са закрепени с метални прегради, които са поставени в хоризонтална, вертикална и диагонална равнина. Платната са пълни с минерална вата, полистирол или друг плътен изолационен топлинен материал.
входна врата

Видове декор на входни врати

Вратите на апартаментите трябва да се комбинират със стила на коридора. За да изберете правилното платно, не забравяйте за подобни правила за дизайн.

 • Вратите с дървени летви са подходящи за класически стаи. Колкото по-лек е продуктът, толкова по-широк ще се появи коридорът. Дървесината осигурява допълнителна звукоизолация.
 • Платове, покрити с ламиниран филм, са подходящи за малък коридор. Ламиниращият филм може да имитира дървена повърхност>, поради което се комбинира добре с ламинат и линолеум.
 • Вратите, покрити с изкуствена кожа, са чудесни както за коридора в класическия стил, така и за някои модерни интериори (авангард, гръндж, модерен, етно).

Входните врати за апартамента са не само красиви, но и устойчиви на взлом. Не пестете от безопасност и ще спите спокойно.

Вашият коментар