You are currently viewing Как да изберем интериорни врати за нашия дом?

Как да изберем интериорни врати за нашия дом?

Поне веднъж в своя живот човек закупува жилище, което да бъде и негов дом. След избора на подходящото такова се налага то да бъде и обзаведено. В днешно време на пазара съществуват много фирми, които се занимават с интериорен дизайн и обзавеждане според вкусовете на клиента. Според предпочитанията на човек, той сам решава дали да се довери на такъв тип проект за неговия дом. Много често собствениците на ново жилище започват сами да ремонтират, променят и обзавеждат новия апартамент или къща спрямо личните си вкусове. След като се направи нужният ремонт на подовете, стените и таваните идва моментът да се изберат и моделите интериорни врати.

Изборът определено не е лесен, ако човек е решил сам да избира артикулите, тъй като предлагането на най-разнообразни модели на различни производители в различни цветове и стилове е огромно. Започва се обикаляне по различните шоуруми, които са много особено в по-големите градове.

Едно от най-важните изисквания при избор на интериорни врати за нашия дом е те да се вписват в цялостното обзавеждане. Много лесно, след прибързано решение се получава така, че те никак не се съчетават с мебелите, подовите настилки и цветовете на стените, дори и с дограмата на прозорците. Именно заради това, клиентът трябва внимателно да премисля преди да закупи своите врати. Необходимо е да се вземе под в предвид в какви тонове ще бъде вътрешният изглед на жилището.

Моделите предлагани на пазара са предимно изработени от по-висок клас преработени дървени материали като например HDF. Съществуват различни видове покрития на крилата, касите и первазите. Такива могат да бъдат PVC покритие, 3D полипропилен ламинат или декоративни слоеве от дървесни частици импрегнирани с меламинови смоли и лакове устойчиви на надраскване, които придават допълнителна здравина. Дори съществуват и такива, които са по-иновативна технология с многопластово покритие, импрегнирано със защитни лакове гарантиращи дори и водоустойчивост. Цветовите палитри са препълнени до безкрай. Крилата на вратите са с различна декорация. Те могат да бъдат остъклени, с фрезовка или класическите гладки.

Вашият коментар