You are currently viewing Методи за използване на цветовете в избора на интериорни врати

Методи за използване на цветовете в избора на интериорни врати

Когато изграждате концепцията на своето жилище, вратите, които избирате създават определен характер в интериора му. Вратите, които избирате могат да бъдат незабележими и сливащи се със стените или изразителни и контрастни. При съчетаването им с подовата настилка те трябва да бъдат хармонично съчетани, тъй като са елементи, които рядко се налага да променяте. Конкретизирането на цвят и материал за изработка е най-важният фактор, с който трябва да се съобразите.

Най-често използваният метод за избор на цвят

Той е спрямо подовата настилка е на принципа на максималното уеднаквяване и подобие по текстура. Разбира се, могат да бъдат в близка тоналност по-светли или по-тъмни и да създават хармонично излъчване и взаимодействие. Следвайки този принцип трябва да заложите на един и същ вид материали, а в случай, че подовата настилка е ламинат трябва да изберете този, който наподобява видовете дървесни елементи – това включва не само близък цвят, но също така и подобен фладер. Съотношението на близка цветова гама при вратите и пода са изключително актуални при тъмни подови настилки и от естествено дърво, като абаносово и палисандрово дърво.

Врата

Друг предпочитан метод е използването на контрасти

Те трябва да са в съотношение с избора на цветове. Чрез този подход ще постигнете изразителен и приветлив дизайн в цялостния облик на жилището си. В комбинацията на светли и тъмни цветове при интериорните врати, ще получите по-голяма свобода при съчетаването и избора на всички останали вътрешни компоненти. При изполването на контрастни цветове, правилният избор е на тъмни цветове врати, като орех, венге или абанос комбинирани със светла подова настилка или естествен камък. Методът на контрасти между врати и под, очевидно е по-търсеният метод, но носи известен риск, ако неправилно съчетаете цветовете. Много е важно, когато избирате своите нови врати да наблегнете върху техния цвят и покритие и да ги съобразите с цялостното обзавеждане в своето жилище.

Вашият коментар