You are currently viewing Определящи фактори за вратите, за които не си даваме сметка

Определящи фактори за вратите, за които не си даваме сметка

Когато дойде моментът да смените вратите си, повечето от вас смятат, че е много просто и елементарно. Посещавате магазин за врати, показвате карнетка или снимка на част от декора, с който искате да съчетаете цветовете. Търговецът в шоурума ви показва точно този цвят 1:1 с това, което вие искате и си купувате врата. Когато обаче посетите магазините ни, разбирате, че тази задача далеч не е толкова проста.

Търговецът започва да ви обяснява за пълната гама от продукти, с които разполагат – цветове, модели, характеристика, пълнеж, размери и т.н. В този момент се замисляте, че задачата далеч няма да бъде толкова проста, та дори е мисия невъзможна.

Запознайте се с вратите

На първо място търговецът ви задава „въпросник” спрямо който ви предлага най-доброто за вас, а именно: За тухлено или за панелно жилище избирате врати. Този въпрос е важен, защото, ако избирате за панелно жилище, трябва да се насочите към врати с панелна каса, за директно поставяне, за да си спестите къртене. Ако все пак искате да премахнете лятата метална каса трябва да сте запознати с допълнителните дейности, които ще имате и техните цени.

Входната ви врата за къща ли ще бъде или за апартамент. Това всъщност е първият въпрос, с който търговецът започва, когато разбере, че си търсите входна врата. Основната делба на входните врати е такива с УВ защита (за външни условия) и такива без. УВ защитата е покритие, което ви дава 100% гаранция, че вратата ви може да се облага на слънце, дъжд, сняг и всички метеорологични условия, които биха нарушили покритието на вратата без УВ защита.

След уточнението за интериорните врати – дали да бъдат с фрезовка, стъкло или напълно изчистени е ред на видовете стъкло. Интериорната ви врата може да бъде със стъкло тип „чинчила”, това стъкло пропуска повече светлина, но и ясни изображения. Ако не желаете толкова ясно да се виждат всички движения в стаите ви, можете да заложите на стъкло тип „мат” – то пропуска светлина, но не и ясни изображения. Ако сте фен на луксозното – може да заложите на интериорна врата с огледало – имат много разновидности.

Вашият коментар