You are currently viewing Най-подходящата врата за моя дом

Най-подходящата врата за моя дом

При всеки основен ремонт без значение, дали за апартамент или къща се достига и до момента, когато трябва да смените и интериорните врати. Когато настъпи този момент хората си задават няколко въпроса, за да могат да направят правилен избор в подбора на тяхната врата. Какво може да изникне като въпрос и с каква информация е полезно да разполагате, когато решите да смените Вашата входна или интериорна врата?

Примерни въпроси при подмяна на врати

На първо място, каква врата е най-подходяща за моя дом, от какъв материал, какви размери и какви характеристики трябва да има самият продукт? 

Като изработка, в момента пазарът е пълен с врати от MDF и HDF плоскости. Каква е разликата между тях и кое е по-добре да изберем? И двете плоскости са изработени от ситно пресовани дървесни частици, но HDF материала е устойчив на влага, което го прави по-качествен от предходния. Ако Вашето помещение е по-влажно или ако си представяте да си монтирате такава врата във Вашата баня, перално или тоалетна, това е по-добрият вариант. Наред с по-големия избор на модели, крайната цена ще е значително по-бюджетна от поставянето на алуминиева врата, например.

Хубаво е преди да тръгнете на оглед за идеалната врата, да имате предварително взети мерки, за да може с точност да се определи вратата, която ще Ви е по размер. Ако не сте сигурни в начина на вземане на размери, може да се допитате до изпълнителя, който ще извърши инсталирането на вратата. Не пропускайте възможността за консултация, защото ако не сте взели размерите на светлия си отвор правилно, има голяма вероятност крилото, което поръчате да не отговаря на Вашите показания. Ако все пак сте на мнение, че ще прескочите разходите по взимане на размери, запишете си основни няколко размера, които биха Ви свършили работа. Ако пък трябва да си поръчате врата с крило 80 см, то тогава на Вас Ви е необходим отвор от 90 см или максимум 94 см, за да може вратата да няма несъответствия.

В момента пазарът е наситен с разнообразни модели, така че относно това, не вярваме да срещнете някакво затруднение. Определено и без съмнение ще намерите нещо, което да е удачно за Вашия вкус и дом. При всички случаи е повече от необходимо да се посъветвате с някои специалисти в сферата, за да сте напълно наясно и подготвени. Идете в близкия шоурум за врати, попитайте продавач-консултантите и те ще Ви дадат напътствия и добър съвет за най-подходящата врата за Вас!

Вашият коментар