You are currently viewing Най-подходящата врата за моя дом

Най-подходящата врата за моя дом

При всеки основен ремонт на апартамент или къща се стига и до момента, когато трябва да сменим и интериорните вратите. Когато настъпи този момент, хората си задават няколко въпроса, за да могат да направят правилен избор в подбора на тяхната врата.

Какво може да изникне като въпрос и с каква информация е полезно да разполагате, когато решите да смените вашата входна или интериорна врата?

На първо място, каква врата е най-подходяща за моя дом, от какъв материал, какви размери и какви характеристики трябва да има самия продукт?
В момента пазара е наситен с разнообразни модели, така че относно това, не вярваме да срещнете затруднение. Със сигурност ще намерите нещо, което да пасне на вашия вкус и дом.

Като изработка, в момента пазара е пълен с врати от MDF и HDF плоскости. Каква е разликата между тях и кое е по-добре да изберем? И двете плоскости са изработени от ситно пресовани дървесни частици, но HDF материала е влагоустойчив, което го изкачва с едно ниво по-нагоре. Ако Вашето помещение е по-влажно или ако искате да сложите такава врата във вашата баня или тоалетна, това е по-добрия вариант.

Освен, че ще имате по-голям избор на модели, ще Ви излезе и значително по-евтино от поставянето на алуминиева врата, например.

Хубаво е преди да тръгнете на оглед за идеалната врата, да имате предварително взети размери, за да може с точност да се определи вратата, която ще ви пасне. Ако не сте сигурни в начина на вземане на размери, може да се посъветвате с майстора, който ще извърши монтажа. Това е от значителна важност, защото ако не вземете правилно размерите на светлия си отвор, има голяма вероятност крилото, което поръчате, да не отговаря на вашите показания. Ако все пак искате да си спестите майстор, запишете си няколко примерни размера, които биха ви свършили работа. Ако желаете да си поръчате врата с крило 80см, то тогава на вас ви е необходим отвор от 90-максимум 94см, за да може вратата да се постави добре.

При всички случаи е добре да се посъветват със специалисти, преди да предприемете тази крачка. Идете в близкия шоурум за врати, попитайте консултантите и те ще ви дадат съвет за най-подходящата врата!

Вашият коментар