You are currently viewing 8 фактора, които трябва да съобразите при избора на блиндирана врата

8 фактора, които трябва да съобразите при избора на блиндирана врата

Фактори, които биха Ви били от полза

Цена

Може би най-важният фактор за повечето от Вас. Цената със сигурност е нещо, което трябва да се съобрази при закупуването на нова блиндирана входна врата за дома. Но внимавайте, евтиното почти никога не е достатъчно качествено. Проблемът обаче е там, че дори и скъпото НЕ винаги е такова.

Качество

Както казахме по-горе: не винаги „цена” и „качество” са в добро съотношение. Постарайте се да спестите, но и гледайте да не вземете нещо, което ще трябва да сменяте отново в съвсем близко бъдеще.

Изолация

НЕ е задължително, но е желателно блиндираната врата на дома Ви да е с добра шумо и топлоизолация. Така пестите от ток и излишни съседски клюки.

Модел

За повечето мъже няма да има значение цялостната визия на вратата, ако тя отговаря на техните главни изисквания. Жените обаче със сигурност биха настоявали за максимално красива и елегантна врата, с която да се хвалят пред приятелките от съседния блок.

Цвят

Отново фактор, който НЕ всеки би държал да бъде съобразен при закупуването на нова входна врата. Но, все пак, имайте предвид, че, за разлика от интериорните Ви врати, входната я виждат всички живущи в блока/кооперацията или всички, минаващи покрай Вашата къща.

Фирма

Внимавайте с фирмата вносител. Много фирми надуват цените двойно или тройно над редовната покупна цена. Ако Ви мързи да проучите достатъчно добре пазара, рискувате да си купите нова врата на цена, за която по принцип можете да си купите две.

Размер

Размерът също има значение. Банално, но вярно! Има модели с по-различни специфики от стандартите. И дори да сте си харесали конкретен модел врата, НЯМА гаранция, че тя ще може да Ви бъде монтирана. Така че се погрижете първо да Ви бъдат взети точните размери и тогава, според тях, избирайте вратата.

Време от годината

По всяко време можете да смените Вашата стара входна врата с нова блиндирана врата. Но има периоди, които са по-подходящи от други.

Вашият коментар