You are currently viewing Входните врати – от обикновен проект до реализация

Входните врати – от обикновен проект до реализация

Когато става въпрос за реновиране на дома много от хората започват със смяна на входната врата. Това дори беше една от топ тенденциите за 2021, именно защото новата инвестиция се отплаща с времето. Въпреки това, пазарът е затрупан от завидно разнообразие на врати и това може да предизвика колебание. Какви стъпки трябва да предприемете? Уверени ли сте, че ще изберете най-подходящата врата за Вашия дом?  Тези три основни съвета ще Ви дадат максимално добра насока.

Изберете материала

Това е едно от нещата, които хората подценяват най-често. Основните два материала за изработка на врати са метал – ако е за външни условия и MDF – подходящ за апартаменти. И двата материала предлагат богата серия от модели, като крайното решение зависи най-вече от нуждите Ви. Металната врата  е много олекотена като конструкция (освен ако не е блиндирана), касата е 10 см.  и се предлага с една или две заключващи системи. Ако се спрете на врата с  MDF панели, тя ще допринесе за един луксозен вид на дома Ви, като заедно с това предлага масивна конструкция с обхващаща каса, която покрива зидове до 50 см. и допълнителна изолация от минерална вата. От голямо значение е да сте наясно какъв ефект и визия желаете да постигнете, за да изберете съответно и на какви материали да се спрете при поръчката на входната врата.

Размер на вратата

Размера, заедно с дизайна са нещата, които презентират Вашия дом. Затова е важно какво решение ще вземете – стандартен размер  90/200 или поръчкови врати с ковано желязо и стъкло. А защо не двукрила врата? Освен грандиозно изглеждащ вход, двойно по-големият размер ще Ви осигури опцията директно да внасяте мебели, вместо да се притеснявате, дали ще минат през вратата, колко Ви е проходимата част или как сами ще ги сглобите. Имате толкова голям избор на модели и размери!

Стилът

Не на последно място е дизайна на външната Ви врата. Нужно е да обмислите какъв ефект искате да се получи – дали смело да изявите вкуса си, съчетавайки дръзки мотиви и тъмни цветове или да се спрете на нещо семпло, което да се слива с останалият интериора. И при двата варианта най-важното е да сте креативни и Вие сами да си харесате модела. Все пак това ще е визията на Вашия дом!

Независимо, дали сте се спрели на модел или тепърва започвате търсенето на входна врата, имате голям избор от предложения!

Вашият коментар