You are currently viewing Няколко съвета при избора на интериорни врати

Няколко съвета при избора на интериорни врати

В съвремието ни, вече не съществуват лимити, касаещи интериора и обзавеждането на един дом. Сега не се ограничавате само да изберете, в какъв цвят ще са стените. Вече можете да бъдете толкова творчески свободни, че да акцентирате, освен с мебелите, но и с избора на красиви и впечатляващи вътрешни врати.

Как интериорните врати влияят на стила на дома?

Интериорните врати са тези продукти, които допринасят много за стила на Вашия дом. Ако следвате един стил и ги комбинирате хармонично, можете да окажете, чрез тях, завидно влияние върху глобалния облик на жилището, затова трябва да сте много внимателни в избора си. Неправилният подбор, може да доведе до визуално смаляване на стаята. За да избегнете този нетърсен дефект, не поставяйте тежки масивни врати в малък апартамент, например. Обмислите добре идеите си, как бихте искали да изглеждат те – в какъв цвят, какъв стил и не на последно място е необходимо да се осведомите за вложените материали при производството им.

Вложените материали в крилата, определят и качеството

Фактора – материал, също не е за пренебрегване, тъй като вратите, дали входни или интериорни, са дългосрочна инвестиция. Съчетаването им умело с мебели или стени е важно, но е нужно и да са достатъчно устойчиви. Тук е мястото да споменем и конкретни материали за врати:

  •  от масив – те са най-доказали се с времето по издръжливост, но са и на по-високи цени;
  • от HDF – той е изключително уместна алтернатива за интериорните врати, с който няма да направите грешка;

Плоскост материал

​Предимства на вратите направени от HDF

Някои от интериорните врати, произведени от този материал са и оребрени, за по-голяма стабилност. Плоскостите от споменатия материал са устойчиви на влага, от което логично следва, че са адекватни за монтаж и на санитарни помещения (ако имате душ кабина или завеса), по този начин вратите в коридора ще бъдат еднакви, което е важно за малки жилища, от гледна точка на естетиката.

Няма критерии или правило, с което да се съобразите, с какво да се съчетаят интериорните врати, дали с подовата настилка, мебелите или дограма. Важно е те да бъдат в един стил с цялостния облик на жилището. Например, ако целите модерно излъчване – те трябва да следват тази линия, а именно да бъдат разчупени и екстравагантни.

Вашият коментар